

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν πρώτα σε «συμφωνία».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν διευκρίνισε ποιες συμφωνίες θα απαιτούνταν από την πλευρά της Ρωσίας.
Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για ειρήνευση στην Ουκρανία, αλλά με συμφωνία για την μεγαλύτερη έως σήμερα ανταλλαγή αιχμαλώτων, ολοκληρώθηκαν οι απευθείας συνομιλίες ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο στην Κωνσταντινούπολη. «Θέλουμε ο επόμενος γύρος να είναι σε επίπεδο ηγετών», δήλωσε η ουκρανική αντιπροσωπεία, ενώ το Κίεβο καταγγέλλει τη Ρωσία ότι εγείρει μη ρεαλιστικές απαιτήσεις καθώς φέρεται να ζήτησε εδάφη τα οποία δεν έχει καταλάβει.
Ο Πούτιν και ο Ζελένσκι δεν έχουν συναντηθεί από τον Δεκέμβριο του 2019.
Ρωσική επίθεση σε ουκρανικό λεωφορείο μετά τη λήξη των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη
Ρωσικό πλήγμα σε μικρό λεωφορείο που μετέφερε πολίτες στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας προκάλεσε τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό τεσσάρων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα, την επομένη συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών που δεν οδήγησαν στην επίτευξη εκεχειρίας.
«Εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έπληξε λεωφορείο κοντά στην Μπιλοπίλια, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας τέσσερις», δήλωσε μέσω Telegram η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας Σούμι.
Το όχημα «κατευθυνόταν προς το Σούμι», δήλωσε η ίδια πηγή, η οποία νωρίτερα κατήγγειλε την «κυνική επίθεση από την πλευρά των Ρώσων σε λεωφορείο που μετέφερε πολίτες».
Η ουκρανική αστυνομία ανήρτησε φωτογραφίες από ένα σκούρο μπλε επιβατικό βαν που ήταν σχεδόν κατεστραμμένο, με διαλυμένη οροφή και σπασμένα παράθυρα.
Πηγή: Reuters, AFP
Σχετικά Νέα
Ρουμανία: Εγκατέλειψε τα social media ο εθνικιστής υποψήφιος για τις αυριανές εκλογές Τζόρτζε Σιμιόν
Ο υπέρμαχος της εθνικής κυριαρχίας, μεγάλος θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ και υποψήφιος για τις.
Τζο Μπάιντεν: Ηχητικό ντοκουμέντο με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να μιλά σαν χαμένος και να μπερδεύει μέχρι και το πότε πέθανε ο γιος του
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έχανε τα λόγια του σε συνέντευξη που.
Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούμπιο με Λαβρόφ: Συζητήθηκαν οι επαφές Ρωσίας – ΗΠΑ και η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με Ουκρανία
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο είχε ο ρώσος ομόλογός.
Ταγίπ Ερντογάν: Με τον Ντόναλντ Τραμπ θα χαλαρώσουν πιο γρήγορα οι αμυντικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας
«Οι αμερικανικές κυρώσεις ”CAATSA” σε βάρος του τουρκικού αμυντικού τομέα θα «ξεπεραστούν» σύντομα χάρη.