

Η Νότια Κορέα κατέγραψε 970 κρούσματα του νέου κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA), με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 να φθάνει τους 56.872.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ακόμη δεκαπέντε ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως εδώ τους 808 νεκρούς.
Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων έπεσε κάτω από τα χίλια, μειώθηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο πενθήμερο, κάτι που αποδίδεται κυρίως στο ότι έγιναν λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριακο, δεν απέχει τόσο από το ρεκόρ των 1.241 κρουσμάτων που καταγράφηκε την Παρασκευή.
Η κυβέρνηση συνεδριάζει αργότερα εντός της ημέρας για να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλλει τα αυστηρότερα μέτρα ως σήμερα — το επιλεγόμενο Επίπεδο 3 — στη Σεούλ και τη μητροπολιτική περιοχή της, όπου ζει ο μισός από τον πληθυσμό της χώρας (51,6 εκατ.), βήμα που έχει αποφύγει να κάνει ως τώρα επικαλούμενη την ανάγκη να μην καταστραφούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
(Με επιπλέον πληροφορίες από το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.)
Σχετικά Νέα
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.
ΗΠΑ: Πρός απαγόρευση ορισμένων τεχνητών χρωστικών ουσιών σε τρόφιμα από τον Κένεντι
Ο υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ πρόκειται να ανακοινώσει την απαγόρευση ορισμένων τεχνητών.
Επένδυση 50 δις δολαρίων ετοιμάζει η γιγάντια ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche στις ΗΠΑ
Η γιγάντια ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche προγραμματίζει να επενδύσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια (43 δισεκ. ευρώ).