Νορβηγία: «Όχι» στην επιβολή πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά

«Όχι» στην επιβολή πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά, λέει η κυβέρνηση της Νορβηγίας, ενώ έχει ήδη εισαγάγει ένα πρόγραμμα επιδότησης μέρους των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών εν μέσω αύξησης των τιμών ενέργειας.

Όπως δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, η επιβολή ενός ανώτατου ορίου, όπως αυτό που επεδίωκε το Κόμμα Προόδου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες.

«Οι τιμές θα μπορούσαν να προσανατολιστούν προς το μέγιστο», ανέφερε ο Στέρε, όμως εξήγησε ότι «οι καταναλωτές μπορεί να ζημιωθούν από δυνάμεις της αγοράς που ορίζουν χαμηλότερες τιμές από το πλαφόν».

Για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, το κυβερνητικό πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση ποσοστού 80% του μεριδίου των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος πάνω από την τιμή της 0,70 κορώνας ανά κιλοβατώρα (KWh) για κατανάλωση έως και 5.000 KWh το μήνα.

Ωστόσο, το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Κόμμα Προόδου πρότεινε ένα σχέδιο βάσει του οποίου θα οριζόταν ανώτατο όριο στις τιμές για τους καταναλωτές η 0,50 κορώνα ανά κιλοβατώρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα