Νομική αντεπίθεση Μασκ κατά της Media Matters με φόντο τις διαφημίσεις στο Χ

Μήνυση κατά της Media Matters σχεδιάζει να καταθέσει η Χ Corp. (πρώην twitter) με αφορμή την έκθεσή της σχετικά με τη διαχείριση των διαφημίσεων από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, μεγάλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η Disney, η Apple και η ΙΒΜ απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το X μετά την έκθεση που δημοσίευσε η Media Matters for America, μια φιλελεύθερη ομάδα παρακολούθησης, που ανέφερε ότι οι καταχωρίσεις της είχαν εμφανιστεί κοντά σε φιλοναζιστικό περιεχόμενο.

Την Πέμπτη, η Media Matters δημοσίευσε την έκθεση, λέγοντας ότι βρήκε διαφημίσεις από μεγάλες μάρκες, όπως η IBM, η Apple, η Oracle, η  Xfinity της Comcast και η Bravo να εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο “που διαφημίζει τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό του Κόμμα”.

Μάλιστα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις υπηρεσίες της να διακόψουν τις διαφημιστικές εκστρατείες τους στην πλατφόρμα Χ λόγω της “ανησυχητικής αύξησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους”, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος, ο Γιοχάνες Μπάρκε.

Με ανάρτησή του ο Ίλον Μασκ σημείωσε ότι η ιστορία του Media Matters “παρερμήνευσε τελείως” την πραγματική εμπειρία χρήστη στο X.

Η αγωγή θα κατατεθεί στο δικαστήριο που ανοίγει τη Δευτέρα, έγραψε ο Μασκ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα