

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan που πωλήθηκαν στην Ισπανία το 2019 εξοικονόμησαν περισσότερους από 4.000 τόνους CO₂, ποσότητα που αντιστοιχεί σε ένα δάσος 134.000 δέντρων.
Υπό αυτήν την έννοια, πέρσι η ιαπωνική εταιρεία ηγήθηκε της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στην Ισπανία με συνολικά 2.191 πωλήσεις, εκ των οποίων οι 1.510 αφορούν το LEAF και οι 681 το ηλεκτρικό φορτηγό e-NV200, θέτοντας δύο ρεκόρ για τα συγκεκριμένα μοντέλα, στην ισπανική αγορά.
Πέρα από αυτά τα στοιχεία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την επίδραση που έχουν αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα στο κλίμα. Με μια συντηρητική εκτίμηση ότι αυτά τα 2.191 οχήματα διανύουν περίπου 15.000 χιλιόμετρα ετησίως, εξοικονομούνται περισσότεροι από 4.000 τόνοι CO₂ ετησίως, μέγεθος ισοδύναμο της ποσότητας CO₂ που θα μπορούσε να απορροφηθεί από ένα δάσος με περισσότερα από 134.000 δέντρα.
Εάν αυτή η ποσότητα κατανεμηθεί ανά τύπο οχήματος, τα 1.510 Nissan LEAF θα είχαν εξοικονομήσει συνολικά 2.718 τόνους CO₂ και τα 681 e-NV200 θα είχαν μειώσει τις εκπομπές CO₂ κατά 1.430 τόνους συνολικά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Έκρηξη στο λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων – 40 νεκροί και 1.000 τραυματίες
Η έκρηξη στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του Ιράν που σημειώθηκε χθες, Σάββατο, προκάλεσε τον.
Μπρούκλιν: Προπηλακισμός νεαρής από φανατικούς φιλοϊσραηλινούς
Μια νεαρή γυναίκα δέχθηκε επίθεση σε δρόμο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, από μια.
Ιταλία: Νεοφασίστες αποτίουν φόρο τιμής στον Μουσολίνι
Στο Ντόνγκο, στη λίμνη Κόμο της Βορείου Ιταλίας, περίπου εκατό νεοφασίστες απέτισαν φόρο τιμής.
Κονκλάβιο: Τη Δευτέρα η απόφαση για τη σύγκλησή του – Η διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο άδυτο της Καπέλα Σιστίνα
Αύριο Δευτέρα αναμένεται να αποφασιστεί πότε θα συγκληθεί για πρώτη φορά το Κονκλάβιο, το.