

Ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος συνεχίζει να υπερασπίζεται την πράξη του, να βανδαλίσει έργα τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη.
Όπως τόνισε ο Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, μιλώντας στο Star, «έπρεπε με κάθε τρόπο να προστατέψω τα παιδιά».
Συγκεκριμένα ανέφερε πως «το αποτέλεσμα νομίζω μας δικαίωσε, η πράξη δεν μου αρέσει εγώ είμαι ένας πολύ φιλήσυχος άνθρωπος, είμαι πατέρας και θέλω να δίνω το καλό παράδειγμα, δεν είμαι καλό παράδειγμα…
Σκέφτηκα τώρα αυτά τα παιδάκια θα πάνε να δούνε αυτή τη βεβήλωση, δηλαδή να δώσει το υπουργείο του ελληνικού πολιτισμού, η Εθνική Πινακοθήκη να συνδράμουν σε τέτοιο ατόπημα να ταΐζουν τα ελληνόπουλά μας περιττώματα και έπρεπε να σκεφτώ κάτι να τα σταματήσω, εφόσον με κανένα άλλο μέσο δεν μπόρεσα να τα σταματήσω και εκείνη την ώρα μου ήρθε και είπα θα τις κατεβάσω τις αθλιότητες αυτές».
Ακόμη ανέφερε ότι «η τέχνη δεν έχει όρια. Αυτά τα εκμαυλίσματα, τα κουρελουργήματα είναι τέχνη; Να καθυβρίζουν το πρόσωπο της μάνας μας, της Παναγίας μας, τι είναι αυτά τα πράγματα, που τα διδαχτήκανε αυτά τα πράγματα».
«Όταν κάτι θεωρείται βεβήλωση, λογικό είναι να υπάρχουν αντιδράσεις»
Ο καθηγητής εκκλησιαστικής Ιστορίας Ιωάννης Παναγιωτόπουλος μίλησε στο Star και ανέφερε πώς η τέχνη δεν μπορεί να βεβηλώνει τα σύμβολα της πίστεως.
«Είναι μία βεβήλωση και αυτή η αναφορά ήταν εξαιρετικά ενοχλητική και είναι λογικό να προκαλεί και την αντίδραση των ανθρώπων οι οποίοι κινούνται στο χώρο της ορθόδοξης πίστης και της εκκλησίας».
«Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν συνέπειες. Δεν μπορεί αυτό να περάσει έτσι… από το νόμο και την δικαιοσύνη και το Σύνταγμά μας», λέει από την άλλη ο Άγγελος Παπαδημητρίου, εικαστικός και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Πινακοθήκης
Σχετικά Νέα
-
Επεισόδιο στη Βουλή με Κυρανάκη και Κωνσταντοπούλου: «Κρυβόσασταν επί μία ώρα»
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και της.
Κ.Μητσοτάκης – Επίσκεψη στο Φράγμα Πλακιώτισσας: «Ολιστική μελέτη διαχείρισης των υδάτων της Κρήτης»
Το φράγμα της Πλακιώτισσας, στη Μεσαρά της Κρήτης, έργο που παρέμενε ημιτελές επί πολλά.
Α.Τζιτζικώστας: Η Ευρώπη πρέπει να ακούσει τους νέους ανθρώπους αν θέλει να έχει μέλλον
«Η Ευρώπη πρέπει αν θέλει να έχει μέλλον, να ακούσει πρώτα εσάς, τους νέους.
Το μήνυμα Γ. Γεραπετρίτη για τα 80 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και 75 χρόνια μετά την απαρχή της ευρωπαϊκής ενοποίησης
“Το 1950 ήταν μια ιστορική τομή για την πορεία της Ευρώπης, με τη Διακήρυξη.