Νίκος Χριστοδουλάκης: Σήμερα η απάντηση είναι η Σοσιαλδημοκρατία

«Σήμερα η απάντηση είναι η Σοσιαλδημοκρατία, που επιχειρεί να απαντήσει στις μεγάλες κρίσεις, οι οποίες ταλάνισαν τη χώρα την τελευταία δεκαετία», υπογράμμισε ο Νίκος Χριστοδουλάκης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ, στη συνεδρίση της Κ.Π.Ε του κόμματος.

Όπως σημείωσε, στόχος είναι «να δείξουμε πώς μπορούμε να επιτύχουμε μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να οργανωθεί μια δημοκρατική αλλαγή, η οποία θα βάλει τα θεμέλια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, έτσι ώστε να διασφαλίσει μια μακροχρόνια συνοχή στην κοινωνία και ταυτόχρονα θα την εξοπλίσει με όλα τα εφόδια για να αντεπεξέλθει στις διεθνείς προκλήσεις».

Αναφερόμενος στην οικονομική, την υγειονομική και γεωπολιτική κρίση, ο κ. Χριστοδουλάκης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρέπει να απαντήσει στηρίζοντας την κοινωνία, εκεί που έχει την περισσότερη ανάγκη.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «στις εκλογές θα ζητήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να στρατευθεί μαζί μας, ώστε να πετύχουμε όχι μόνο την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της κρίσης, αλλά και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, ώστε να δώσουμε αισιοδοξία στη νέα γενιά».

Ο Ηλίας Κικίλιας, γραμματέας του τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που συνετέλεσε στην εκπόνηση των θέσεων για το κοινωνικό κράτος, τόνισε πως για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι πρώτη ανάγκη η οργάνωση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου επ’ ωφελεία του κόσμου της εργασίας, καθώς και η επεξεργασία μιας σύγχρονης πολιτικής ταυτότητας, με κεντρικά στοιχεία την αξιοπρέπεια για τους πολίτες και την αυτοπεποίθηση για την πατρίδα.

«Απαντάμε στον ζόφο των τελευταίων ημερών με πραγματική πολιτική και με τις προγραμματικές μας θέσεις», ανέφερε ο κ. Κικίλιας. Προσδιορίζοντας τον κόσμο της εργασίας, τις νέες γενιές, τη μικρή και τη μεσαία τάξη ως κινητήρα της οικονομικής και κοινωνικής προκοπής, εστίασε στους τρεις άξονες που θα τον θέσουν και πάλι σε κίνηση.

«Σήμερα ένα πολύ μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας αισθάνονται ότι βρίσκονται εκτός των τειχών της κοινωνίας, που νιώθουν ότι ισορροπούν σε ένα σχοινί δίχως δίχτυ ασφαλείας, ότι η ζωή τους απειλείται σε έναν κόσμο χαοτικών ανισοτήτων».

Ξεκαθάρισε πως για τη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία, η οικονομική ανάπτυξη, οι εξαγωγές, οι επενδύσεις, η ανταγωνιστικότητα, η καινοτομία και η παραγωγικότητα δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά το μέσο και το όχημα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης, της μείωσης των ανισοτήτων, την προστασία των αδυνάμων και την αναγέννηση της ελπίδας για τις νέες γενιές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα