

Τουλάχιστον επτά πιστοί σκοτώθηκαν μέσα σε ισλαμικό τέμενος όπου επιτέθηκε ομάδα ενόπλων στην πολιτεία Καντούνα της Νιγηρίας (βορειοδυτικά), ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Σάββατο.
Η επίθεση στο απομακρυσμένο χωριό Σαγιά, στην περιφέρεια Ικάρα της πολιτείας, διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, καθώς πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν, σύμφωνα με τον Μανσούρ Χαρούνα, εκπρόσωπο της αστυνομίας στην Καντούνα.
Άλλοι δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Κάτοικος του χωριού διευκρίνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως πέντε πιστοί δολοφονήθηκαν μέσα στον χώρο λατρείας και άλλοι δύο έξω από αυτόν.
Η βορειοδυτική και η κεντρική Νιγηρία αντιμετωπίζουν εδώ και περίπου μια δεκαετία αλλεπάλληλες επιθέσεις συμμοριών κακοποιών, τις οποίες οι αρχές αποκαλούν γενικά “bandits”: κάνουν επιδρομές σε απομονωμένα χωριά, σκοτώνουν, λεηλατούν, απαγάγουν κατοίκους για λύτρα και πυρπολούν σπίτια. Σε ορισμένους τομείς όπου δρουν οι συμμορίες αυτές δεν είναι ασφαλείς οι οδικές μετακινήσεις, ούτε καν οι αγροτικές δραστηριότητες.
Οι επιθέσεις των κακοποιών κάνουν ακόμη πιο περίπλοκη την κατάσταση για τις νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας, που καλούνται ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν τη δεκαετή εξέγερση τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και τη δράση αυτονομιστών στο νότιο.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.