

Τριάντα εννέα χωρικοί σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα σε διπλή επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές εναντίον κοινοτήτων στο δυτικό τμήμα του Νίγηρα, κοντά στα σύνορα της χώρας με την Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσε χθες, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ο στρατός του κράτους του Σαχέλ.
«Δυο φρικιαστικές τραγωδίες συνέβησαν στις κοινότητες Λιμπιρί και Κοκορού», όπου «εγκληματίες (…) επιτέθηκαν άνανδρα στον ανυπεράσπιστο άμαχο πληθυσμό», σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο για τις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας.
Το κείμενο κάνει λόγο για «βαρύ» απολογισμό θυμάτων, για «39 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν», ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.