Νευρικότητα στις ευρωαγορές με φόντο την διπλή κατάρρευση

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να προβλέψουν τις συνέπειες της διπλής τραπεζικής κατάρρευσης. Συγκεριμένα, ενώ οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες άνοιξαν με μικρά κέρδη, αυτή τη στιγμή κινούνται με μικρές απώλειες.

Ειδικότερα, ο Stoxx600 καταγράφει απώλειες 0,17%, ο Ftse 0,53% και ο Cac 0,22%, ενώ ο Dax κερδίζει 0,05%

Οι μετοχές ακινήτων και τεχνολογίας κατέγραψαν κέρδη 1,1% και 0,4%, αντίστοιχα, καθώς οι επενδυτές κινούνται στους τομείς που τείνουν να επωφελούνται από τα χαμηλότερα επιτόκια. Ο τραπεζικός δείκτης από την άλλη εξακολουθεί να κινείται πτωτικά 1,15%, ενώ χθες έκλεισε στο 0,6%

Παράλληλα, οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων καταγράφουν εκ νέου υποχώρηση, καθώς οι επενδυτές πόνταραν στη μείωση της συσφικτικής πολιτικής της ΕΚΤ. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα εκτιμούσαν ότι η αύξηση θα είναι 50 μονάδων.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί και τηρούν στάση αναμονής καθώς προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τις συνέπειες που μπορεί πυροδοτήσει η τρέχουσα κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία. Ταυτόχρονα, τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στα στοιχεία για τον αμερικανικό δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Φεβρουάριο.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, ακολουθώντας το πτωτικό κλίμα των αγορών της Δευτέρας,

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα