Νευρικότητα και σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Νευρικότητας συνέχεια σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από δύο ημέρες πτώσης προσπαθεί να παραμείνει σε επαφή με τα επίπεδα των 940 μονάδων, χωρίς όμως να μπορεί να κάνει την υπέρβαση σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,22% στις 935,46 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.330,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,52% στις 860,75 μονάδες.

Μπορεί οι έντονες κινήσεις του risk off να έχουν εξομαλυνθεί διεθνώς, ωστόσο η νευρικότητα εξακολουθεί να υπάρχει στο περιθώριο της έξαρσης του κορονοϊού, οι προεκτάσεις του οποίου είναι ανυπολόγιστες. Οι επενδυτές να παραμένουν σε εγρήγορση για τυχόν εξελίξεις από την Κίνα καθώς αυξάνονται διαρκώς τα θύματα και τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, με το ΧΑ να δέχεται και αυτό τα κύματα των διεθνών ανησυχιών.

Την ίδια ώρα, μετά την άκρως πετυχημένη έκδοση ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, διάρκειας 15 ετών, η αγορά θα παρακολουθήσει τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Πάντως όπως επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές, η αγορά θα παραμείνει εστιασμένη στον τραπεζικό κλάδο, δεδομένου του ότι οι εκθέσεις των ξένων οίκων αφήνουν πολλά ερωτήματα για τις προοπτικές του. Μπορεί οι περισσότεροι ξένοι να μιλούν με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τον κλάδο, όμως χθες ο Standard & Poor’s χαμήλωσε τις προσδοκίες, τονίζοντας τον μακρύ δρόμο της εξυγίανσης.

Βέβαια, ο «Ηρακλής», μαζί με το νέο πτωχευτικό δίκαιο, ήταν τα δύο κορυφαία ζητήματα στο τραπέζι ελληνικής κυβέρνησης – Θεσμών την περασμένη εβδομάδα, με τους εγχώριους αναλυτές να εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι. Μετά την αναβάθμιση από την Fitch, ο «Ηρακλής» επισφραγίζει την προοπτική εξόδου του τραπεζικού συστήματος από την 10χρονη κρίση και ανοίγει τον δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων.

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 1,07%, με τις Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Σαράντης, Πειραιώς, Λάμδα, Eurobank, Motor Oil, ΟΤΕ, Φουρλής και ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με ήπια άνοδο.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΑΔΜΗΕ, Aegean, Jumbo, Titan, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή, αλλά καμία δεν κινείται με απώλειες που ξεπερνούν το 0,6%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και ΟΛΠ.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα