Νετανιάχου: Το Ισραήλ αναπτύσσει σχέδιο για την εκκένωση των αμάχων της Ράφα και την ήττα της Χαμάς

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Παρασκευή ότι διέταξε τον στρατό να αναπτύξει ένα διπλό σχέδιο για την εκκένωση των αμάχων από τη Ράφα στη νότια Γάζα και για την ήττα των εναπομεινάντων μαχητών της Χαμάς, καθώς αυξάνεται η διεθνής πίεση προς το Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε την Παρασκευή μια φονική αεροπορική επιδρομή στη Ράφα, στο τελευταίο τμήμα του θύλακα όπου έχουν βρει καταφύγιο οι κάτοικοι της Γάζας, παρά τις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την επίθεση και τις προειδοποιήσεις ανθρωπιστικών ομάδων για υψηλό αριθμό νεκρών μεταξύ των Παλαιστινίων.

Η διεθνής ανησυχία για την τύχη εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων κατοίκων της Γάζας που βρίσκουν καταφύγιο στη Ράφα έχει αυξηθεί από τότε που το Ισραήλ απείλησε με χερσαία επίθεση στην πόλη, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Η Ουάσινγκτον ανέφερε την Πέμπτη ότι δεν θα υποστηρίξει οποιαδήποτε ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση ξεκινήσει στη Ράφα χωρίς να ληφθεί στα υπόψη η κατάσταση των αμάχων και ο Μπάιντεν χαρακτήρισε την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου “υπερβολική”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα