

Όταν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ερευνά το Ισραήλ για ψευδή εγκλήματα πολέμου αυτό είναι καθαρός αντισημιτισμός”, επισημαίνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Και συνεχίζει: Το δικαστήριο που ιδρύθηκε για να αποτρέψει φρικαλεότητες όπως το Ναζιστικό Ολοκαύτωμα εναντίον του Εβραϊκού λαού στοχεύει τώρα το μοναδικό κράτος του Εβραϊκού λαού.
Πρώτον, ισχυρίζεται με εξωφρενικό τρόπο ότι όταν οι Εβραίοι ζουν στην πατρίδα μας, αυτό είναι έγκλημα πολέμου. Δεύτερον, ισχυρίζεται ότι όταν το δημοκρατικό Ισραήλ υπερασπίζεται την χώρα από τους τρομοκράτες που δολοφονούν τα παιδιά μας και εκτοξεύουν ρουκέτες στις πόλεις μας – διαπράττουμε ένα άλλο έγκλημα πολέμου.
Ωστόσο, το ΔΠΔ αρνείται να ερευνήσει βάρβαρες δικτατορίες όπως το Ιράν και η Συρία, χώρες οι οποίες διαπράττουν φρικαλεότητες σχεδόν καθημερινά.
Ωστόσο, ως Πρωθυπουργός του Ισραήλ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι:
“Θα πολεμήσουμε εναντίον αυτής της διαστρέβλωσης της δικαιοσύνης με όλη μας τη δύναμη!”
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Γκάμπι Ασκενάζι, μεταξύ άλλων δήλωσε από την πλευρά του ότι: “Η σημερινή απόφαση του ΔΠΔ διαστρεβλώνει το διεθνές δίκαιο και μετατρέπει αυτόν τον θεσμό σε πολιτικό εργαλείο αντι-ισραηλινής προπαγάνδας.
Το κράτος του Ισραήλ είναι μια ισχυρή δημοκρατία με ένα ανεξάρτητο και αποτελεσματικό νομικό σύστημα που είναι σεβαστό σε όλο τον κόσμο.
Η απόφαση των δικαστών επιβραβεύει την παλαιστινιακή τρομοκρατία, καθώς και την άρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής να επιστρέψει σε άμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, και θα πολώσει περαιτέρω και τις δύο πλευρές.
Μεταξύ άλλων ο Γενικός Εισαγγελέας του Ισραήλ, Αβιχάι Μαντελμπλίτ δήλωσε ότι: Το ΔΠΔ δεν έχει καμία δικαιοδοσία επί του θέματος, δεδομένου, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος ούτε καμία περιοχή που ανήκει σε μια τέτοια οντότητα, και επιπλέον, ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν έχει δικαιοδοσία έναντι των Ισραηλινών πολιτών. Αυτή η νομική θέση έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη κορυφαίων κρατών και παγκοσμίου φήμης νομικών εμπειρογνωμόνων, ωστόσο η πλειοψηφική γνώμη του Δικαστηρίου αγνόησε πολλά από τα ουσιαστικά νομικά επιχειρήματα που προβλήθηκαν σε αυτό το πλαίσιο.
Το Κράτος του Ισραήλ είναι μια δημοκρατία που σέβεται τους νόμους με ανεξάρτητο νομικό σύστημα. Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί για τις θεμελιώδεις αξίες του διεθνούς δικαίου και είναι απόλυτα ικανό να εξετάζει από μόνο του τις φερόμενες παραβιάσεις του νόμου. Για αυτόν τον λόγο επίσης, δεν υπάρχει απολύτως καμία θέση για παρέμβαση του ΔΠΔ σε θέματα που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Κράτους του Ισραήλ. “
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.