Νετανιάχου: «Εξουδετερώσαμε τους επίδοξους διαδόχους του Νασράλα»

Τον θάνατο του προβαλλόμενου ως νέου ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασέμ Σαφιεντίν, επιβεβαίωσε με βίντεό του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Σημειώνεται ότι ο Σαφιεντίν βρέθηκε στο στόχαστρο αεροπορικής επιδρομής στη Βηρυτό την περασμένη Πέμπτη, με τον Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ σκότωσε επίσης τον αντικαταστάτη του Σαφιεντίν, χωρίς να πει ποιος θα ήταν αυτός.

Σε ένα αγγλόφωνο βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς το λιβανέζικο κοινό, ο Νετανιάχου αναφέρει ότι το Ισραήλ «υποβάθμισε τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ. Αφαιρέσαμε χιλιάδες τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του [μακροχρόνιου ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, και του αντικαταστάτη του Νασράλα και του αντικαταστάτη του».

«Σήμερα, η Χεζμπολάχ είναι πιο αδύναμη από ό,τι ήταν εδώ και πολλά – πολλά χρόνια», λέει ο πρωθυπουργός.

Αφιερώνει μεγάλο μέρος του μηνύματος του, παροτρύνοντας το κοινό να πάρει πίσω τη χώρα από τον έλεγχο της Χεζμπολάχ.

«Τώρα εσείς, οι Λιβανέζοι, βρίσκεστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Είναι δική σου επιλογή», συνεχίζει.

Οι πολίτες του Λιβάνου, σημειώνει ο Νετανιάχου, «μπορούν τώρα να πάρουν πίσω τη χώρα σας. Μπορείτε να το επιστρέψετε σε ένα μονοπάτι ειρήνης και ευημερίας».

Εάν δεν το κάνουν, υποστηρίζει, «η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να προσπαθεί να πολεμήσει το Ισραήλ από πυκνοκατοικημένες περιοχές σε βάρος σας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα