

Η Βρετανία σχεδιάζει να αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα δασμών που θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2021 και θα αφορά προϊόντα από χώρες σε όλο τον κόσμο με τις οποίες δεν θα υπάρχουν άλλες εμπορικές συμφωνίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ξεκίνησε μια διαβούλευση τεσσάρων εβδομάδων με στόχο να διαμορφωθεί το καλύτερο εθνικό δασμολογικό καθεστώς, το οποίο θα είναι γνωστό ως Παγκόσμιοι Δασμοί του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Global Tariff). Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την απλοποίηση ακόμα και την άρση δασμών για προϊόντα, που δεν παράγονται στη βρετανική αγορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Είναι απολύτως σημαντικό να απομακρυνθούμε τώρα από το περίπλοκο δασμολογικό πρόγραμμα που μας επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η υπουργός Εμπορίου Λιζ Τρας σε ανακοίνωση.
«Αυτή είναι η ευκαιρία μας να καθορίσουμε τη δική μας δασμολογική στρατηγική που θα είναι η σωστή για τους Βρετανούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα».
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Ένας νεκρός από κατάρρευση μέρους εκκλησίας στο Σεντ Λούις μετά από σφορδή καταιγίδα
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δυο ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια.
Διάσκεψη για το παλαιστινιακό από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου
Η διεθνής διάσκεψη στην οποία θα συμπροεδρεύσουν η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία για.