Νέο ράλι για ελληνικές μετοχές και ομόλογα

Οι «ταύροι» επέστρεψαν σήμερα σε Χρηματιστήριο Αθηνών και ΗΔΑΤ και το (μετ)εκλογικό ράλι συνεχίζεται με νέα ορμή. Ο Γενικός Δείκτης των μετοχών έσπασε και το φράγμα των 800 μονάδων, ενώ στα ομόλογα η απόδοση του δεκαετούς επανήλθε κοντά σε ιστορικό ναδίρ.

Στις 13:00 μμ ο Γ.Δ. καταγράφει άνοδο 1,53% στις 805,22 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 45 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες επιδίδονται εκ νέου σε μίνι ράλι, αλλά δεν είναι μόνες. Στο σύνολό τους οι κλάδοι εξασφαλίζουν κέρδη, με αρκετούς εξ αυτών να είναι πάνω από το +1%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 2,65% με την Attica Bank ΑΤΤ+8,29% να κάνει άλμα 9% και την Πειραιώς να ακολουθεί με άνοδο 6,3%. Στο +3,3% είναι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ΕΤΕ+3,40% ενώ άνοδο της τάξης του 1,9% παρουσιάζουν οι μετοχές τόσο της Alpha Bank ΑΛΦΑ+2,11% όσο και της Eurobank.

Ο «συγγενικός» κλάδος των εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παρουσιάζει επίσης κέρδη 2,5%, ενώ εκείνος της ακίνητης περιουσίας ενισχύεται σε ποσοστό 0,9%.

Μεταξύ των μεγάλων πρωταγωνιστών της σημερινής συνεδρίασης είναι επίσης η τεχνολογία με άνοδο σχεδόν 3% και οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας στο +2,3%.

Στην αγορά κρατικού χρέους την ίδια ώρα η απόδοση του δεκαετούς κάνει βουτιά εννέα μονάδων βάσης ή 2,74% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στο 3,05% και μία ανάσα από το ιστορικό ναδίρ του 3,03% που πέτυχε την Δευτέρα.

Σχετικά Νέα