

Κάθε σκέψη για συμμετοχή του ΜέΡΑ25 σε κυβέρνηση ηττημένων μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου έσπευσε να διαψεύσει ο γενικός γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης.
«Σε καμία των περιπτώσεων το ΜέΡΑ25 δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία από αυτές τις κυβερνήσεις για τις οποίες σκέφτονται, ούτε θα υπάρξει ανοχή από εμάς» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».
Μάλιστα, θέλησε να γίνει ακόμα πιο σαφής για τη στάση που θα κρατήσει μετεκλογικά, που δήλωσε πως θα προτιμούσε να του κοπεί το χέρι.
«Να μου κοπεί το χέρι από τον ώμο και επειδή ακριβώς ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση και θυμάμαι τι σημαίνει αναντιστοιχία λόγων και έργων, άλλος ένας λόγος να μην πέσουμε ως ΜέΡΑ25 στην παγίδα να γίνει μία τράμπα αρχών για υπουργικά αυτοκίνητα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Δεν υπάρχουμε εμείς για να ξαναγίνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός ή για να γίνει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός. Εδώ έχουμε συγκεκριμένες θέσεις για συγκεκριμένα ζητήματα» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.
«Ψήφος» στην απλή αναλογική
Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι θεωρεί καλύτερο το σύστημα της απλής αναλογικής. «Εμείς πιστεύουμε στην απλή αναλογική, την θεωρούμε ότι είναι συνώνυμη με τη δημοκρατία όμως η απλή αναλογική για να τιμηθεί πρέπει να τιμηθεί στην πράξη» τόνισε.
Όπως σημείωσε, θα έπρεπε οι συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων για πιθανή μετεκλογική συνεργασία να είχαν γίνει αρκετό καιρό νωρίτερα.
«Εμείς δύο χρόνια προσκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, όποιον θέλει να μιλήσουμε για τα πράγματα που αφορούν στους πολίτες, όχι για το πώς θα μοιράσουμε τα υπουργεία μεταξύ μας. Να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες σύγκλισης στα βασικά ζητήματα της χώρας» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.
«Όταν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας κλείνει την πόρτα και λέει “καμία συζήτηση, ελάτε μετά”, ουσιαστικά μας λέει “ελάτε να πάρετε κανένα υπουργικό αυτοκίνητο και να μου δώσετε ψήφους εμένα να γίνω πρωθυπουργός”» συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, μπορεί εκείνος να λεει άλλα πράγματα μετεκλογικά από αυτά που λεει προεκλογικά εμείς δεν το κάνουμε αυτό».
Σχετικά Νέα
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.