

Κάτω από το 0,9% υποχώρησε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ 0,882%.
Η μεγάλη άνοδος των τιμών στη δευτερογενή αγορά συνδέεται με τις εκτεταμένες παρεμβάσεις της ΕΚΤ, οι οποίες όπως υπογράμμισε χθες η Κρ. Λαγκάρντ θα πρέπει ενόψει του δευτέρου κύματος πανδημίας να συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό.
Χθες ο όγκος των συναλλαγών στην Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος προσέγγισε το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ, έναντι τζίρου μόλις 4 δισ. ευρώ που καταγράφηκε για ολόκληρο τον Σεπτέμβριο.
Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ μέσω του προγράμματος PEPP (στο οποίο συμμετέχουν και τα ελληνικά ομόλογα) είχε αγοράσει συνολικά ομόλογα αξίας 571,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου αγοράστηκαν ομόλογα 3,020 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά από την αρχή του προγράμματος η ΕΚΤ έχει απορροφήσει 12,966 δισ. ευρώ σε τίτλους του Ελλ. Δημοσίου.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στη διεύρυνση του προγράμματος αγοράς τίτλων που υλοποιεί στο πλαίσιο της πανδημίας (PEPP) στο προσεχές διάστημα, ενώ το συνολικό ύψος των ελληνικών ομολόγων που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρούνται επιλέξιμα για το πρόγραμμα PEPP αγγίζει τα 16 δισ. ευρώ.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.