Νέο χτύπημα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων: Κήρυξε πτώχευση η Genesis

Ακόμη ένα «κανόνι» έκανε την εμφάνισή του στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς η Genesis Global Holdco υπέβαλε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές.

Σύμφωνα με το insider.gr, η εταιρεία παρέδωσε έναν κατάλογο άνω των 100.000 πιστωτών με το αίτημα προστασίας, με αθροιστικές υποχρεώσεις που κυμαίνονται από 1,2 δισ. δολ. έως 11 δισ. δολάρια. Όπως ανέφερε, θα αξιοποιήσει τον χρόνο που της προσφέρει η διαδικασία του δικαστηρίου προσπαθώντας να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ή να αντλήσει κεφάλαια. Εάν η διαδικασία αποτύχει, η αναδιοργανωμένη επιχείρηση θα περάσει στα χέρια των πιστωτών. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη ρευστότητα των 150 εκατ. δολαρίων που διαθέτει για να χρηματοδοτεί τον εαυτό της στη διάρκεια της χρεοκοπίας. Υπενθυμίζεται ότι το Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα επιτρέπει σε μια επιχείρηηση να συνεχίσει να λειτουργεί ενόσω θα επεξεργάζεται σχέδιο να αποπληρώσει τους πιστωτές της.

Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες η Genesis απέλυσε το 30% των υπαλλήλων της, σε ένα δεύτερο γύρο περικοπών προσωπικού σε διάστημα λιγότερο των 6 μηνών, ενώ δημοσίευμα των Financial Times την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε πως τα χρέη του ανταλλακτηρίου ανέρχονται στα 3 δισ. δολάρια.

Η μητρική Digital Currency Group βρισκόταν σε εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις με πολλούς πιστωτές εν μέσω της κρίσης ρευστότητας και η Genesis είχε προειδοποιήσει πως μπορεί να χρειαστεί να υπαχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας εάν δεν καταφέρει να βρει κεφάλαια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα