

Nέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.
Την ώρα που τα στοιχεία για την Τζωρτζίνα είναι αδιάσειστα και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις με τα πορίσματα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας, της Ίριδας και της Μαλένας, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στη διενέργεια νέου γονιδιακού ελέγχου, αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα flamis.gr.
Στόχος της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών που παραμένει προφυλακισμένη, είναι να διερευνηθεί εάν υπάρχει κάποιο «ένοχο» γονίδιο που θα δικαιολογούσε τους θανάτους των κοριτσιών, κάτι που βέβαια οι επιστήμονες έχουν αποκλείσει.
Στο ΑΠΘ οι ιστολογικές εξετάσεις για Ίριδα και Μαλένα
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ΑΝΤ1, τα επόμενα δύο 24ωρα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις καθώς επισπεύδεται η διαδικασία της μεταφοράς των ιστολογικών εξετάσεων της Ίριδας και της Μαλένας στο σύγχρονο εργαστηριακό κέντρο του ΑΠΘ, το οποίο μέσω υπερσύγχρονων μηχανημάτων μπορεί να ανιχνεύσει έστω και μικρές δόσεις από όλες τις ουσίες, ώστε να λυθεί ο «γρίφος» με τους θανάτους των κοριτσιών.
«Η κεταμίνη μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία», λένε επιστήμονες
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η χορήγηση κεταμίνης να προκάλεσε καρκινικά κύτταρα στη μικρή Μαλένα με αποτέλεσμα να νοσήσει από λευχαιμία. Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τα κοινά στοιχεία στους θανάτους των τριών κοριτσιών αλλά και τα συμπτώματα από τη χορήγηση κεταμίνης.
Το κοινό στοιχείο στη στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου
Στον νέο κύκλο καταθέσων των γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου στο Ρίο, υπάρχει ένα κοινό σημείο στη στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου.
«Η μητέρα του κοριτσιού και κατηγορούμενη ρωτούσε επίμονα και σε εμάς, στο δικό μας νοσοκομείο στο Ρίο, αν στο δωμάτιο που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα είχε κάμερες», κατέθεσε νοσηλεύτρια της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου του Ρίου.
Μυστήριο με την ώρα θανάτου της Ίριδας
Την ίδια ώρα, μια νέα ανάρτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου όσον αφορά τον θάνατο της Ίριδας προκαλεί ερωτήματα.
Στην ανάρτηση αυτή, έξι μήνες μετά τον θάνατο του παιδιού, δηλαδή τον Σεπτέβριο του 2021, η κατηγορούμενη έλεγε ότι η Ίριδα έφυγε από κοντά τους «το ξημέρωμα». Η ανάρτηση αυτή, όσον αφορά την ώρα θανάτου του βρέφους, έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου και της αδελφής της Δήμητρας.
Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε πει αρχικά ότι το παιδί πέθανε 11 παρά τέταρτο το πρωί. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι η Ίριδα έφυγε από τη ζωή στις 11.30. Το ΕΚΑΒ όμως ανακοίνωσε ότι ειδοποιήθηκε στις 11.37, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι η ιατροδικαστής της είπε ότι πέθανε μεταξύ 8.30 και 9 το πρωί, κάτι που διέψευσε η Αγγελική Τσιόλα.
«Nα ερευνηθεί αν προκλήθηκε λευχαιμία στη Μαλένα από τοξική ουσία»
Την ώρα που αναμένονται τα πορίσματα των ιατροδικαστών Καρακούκη–Καλογρηά για τις αιτίες που προκάλεσαν τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Ίριδας και Μαλένας, η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, κάνει λόγο για ομοιότητες στους θανάτους της 9χρονης Τζωρτζίνας και της 3,5 ετών Μαλένας που κατέληξε πρώτη.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, τα δύο κοριτσάκια παρουσίαζαν μία καλή κλινική εικόνα, η οποία δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα, οι γιατροί δεν είχαν κάνει ποτέ καμία αναφορά στους γονείς για το ενδεχόμενο επικείμενου θανάτου.
Σε ερώτηση που δέχτηκε η ιατροδικαστής για το αν η παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει κάποια μορφή καρκίνου, η ίδια απάντησε στο Mega ότι πρέπει να διερευνηθεί και η πιθανότητα χορήγησης κάποια ουσίας που θα μπορούσε να δράσει ως τοξίνη και να προκαλέσει τη λευχαιμία στο κοριτσάκι.
«Η αναισθησία και ό,τι έχει σχέση με την αναισθησία, υπάρχουν μελέτες που λένε πως εμποδίζει πολυάριθμες ανοσολογικές λειτουργίες» δήλωσε η κ. Δημακοπούλου η οποία επισήμανε ότι η Μαλένα δεν είχε εμφανίσει επεισόδια όπως αυτά που πάθαινε η Τζωρτζίνα, καθώς για να προκληθεί κάποιο επεισόδιο, αυτό προϋποθέτει συγκεκριμένη ποσότητα και ρυθμό χορήγησης.
Σχετικά Νέα
Νταλίκα έπεσε από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη στη Θηβών
Φορτηγό έπεσε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Πέμπτης από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη και.
Άλιμος: Φωτογραφία – ντοκουμέντο με τον άνδρα να κρατά αγκαλιά το βρέφος
Ένα νέο στοιχείο μπαίνει στο “μικροσκόπιο” των ερευνών για την υπόθεση εγκατάλειψης και πιθανής.
Ελληνικό: Οι αντιφάσεις της οικιακής βοηθού και τα ερωτήματα στο μικροσκόπιο των Αρχών
Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με τον θάνατο τριών μελών της οικογένειας Σιδηροπούλου στο Ελληνικό,.
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από COVID-19 και 47 εισαγωγές
Σε πτωτική πορεία βρίσκεται η θετικότητα για COVID-19 και γρίπη στην κοινότητα την εβδομάδα.