Νέα υψηλά 13 μηνών το Brent

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, με το αμερικανικό WTI να υποχωρεί οριακά και το Brent να σκαρφαλώνει σε νέο υψηλό 13 μηνών.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία της παραγωγής από το Τέξας μετά τις χειμωνιάτικες καταιγίδες που έπληξαν την προηγούμενη εβδομάδα την πολιτεία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην πετρελαϊκή βιομηχανία με αποτέλεσμα τη μείωση έως και 40% της παραγωγής από την περιοχή.

Η παραγωγή επιστρέφει σταδιακά σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να αποκατασταθεί πλήρως.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του WTI Απριλίου έχασε 3 cents ή σχεδόν 0,1% στα 61,67 δολ. το βαρέλι, αν και νωρίτερα σκαρφάλωσε έως τα 63 δολ. το βαρέλι.

Το συμβόλαιο σημείωσε άλμα 4,1% τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση της Goldman Sachs ότι αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για την πορεία των τιμών αυτό το έτος.

Το Brent Απριλίου, στο μεταξύ, κέρδισε 13 cents ή 0,2% και έκλεισε στα 65,37 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Μαϊού πρόσθεσε 12 cents ή 0,2% στα 64,48 δολ. το βαρέλι.

Σχετικά Νέα