Νέα βουτιά για το πετρέλαιο

Βουτιά σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη και έκλεισαν σε χαμηλό για το 2023 καθώς παρέμειναν και σήμερα στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τον κίνδυνο μιας ύφεσης στις ΗΠΑ εν μέσω της μάχης της Federal Reserve για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου κατρακύλησε 3,47 δολ. ή 4,6% και έκλεισε στα 71,33 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent του Μαΐου υποχώρησε 3,32 δολ. ή 4,1% στα 77,45 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Και τα δύο συμβόλαια έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Δεκεμβρίου.

Οι ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας επιμένουν, με τους φόβους για το φάσμα της ύφεσης να εντείνονται. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον πληθωρισμό έδειξαν ότι σε δομικό επίπεδο, οι ανοδικές πιέσεις επιμένουν, κάτι που αναμένεται να υποχρεώσει την Fed να συνεχίσει τη σύσφιξη της πολιτικής της.

Ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση το Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ σε ετήσια βάση, επιβράδυνε οριακά στο 5,5% από 5,6% τον Ιανουάριο.

Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να οδηγήσουν την Fed σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων, αν και με ηπιότερο ρυθμό όπως εκτιμούν οι αναλυτές, λόγω των κλυδωνισμών που προκάλεσε στον τραπεζικό τομέα η κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα