

Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν να συγκληθεί εκ νέου, κεκλεισμένων των θυρών, το Σώμα για να συζητηθεί η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και η συνεδρίαση είναι πιθανό να διεξαχθεί αύριο, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενα διπλωματικές πηγές.
Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ζήτησαν το Βέλγιο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Πολωνία και η Βρετανία.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας, ημέρες μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.
Η προηγούμενη συνεδρίαση, την περασμένη Πέμπτη, επί του θέματος σηματοδοτήθηκε από διαιρέσεις στους κόλπους του Συμβουλίου και την έκδοση μιας ανακοίνωσης μονάχα από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι ζητούσαν τον τερματισμό της τουρκικής επιχείρησης.
Κατόπιν, η Ρωσία και η Κίνα μπλόκαραν την Παρασκευή ένα ψήφισμα των ΗΠΑ, που αξίωνε από την Άγκυρα να βάλει τέλος στην εισβολή στη βόρεια Συρία.
Σχετικά Νέα
Ιράν: Δηλώνει έτοιμο να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις του με την Ευρώπη
Το Ιράν είπε σήμερα πως είναι έτοιμο να «ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο» με τις.
Εκτός λειτουργίας τα δημόσια νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Γάζας
Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Προσέρχομαι ως αδερφός για να υπηρετήσω την ευτυχία σας»
«Σας χαιρετίζω με καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη. Με φόβο και τρόμο προσέρχομαι ως αδελφός που.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Με επέλεξαν χωρίς να έχω καμία αξία – Με φόβο και τρόμο προσέρχομαι σε εσάς ως αδελφός»
Ολοκληρώθηκε η τελετή ενθρόνισης του πάπα Λέοντα του ΙΔ‘, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου..