

«Λύση για τους δανειολήπτες και όχι λύση (ξανά) για τους τραπεζίτες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ελβετικού Φράγκου «Συσπείρωση και Δράση» που διοργανώνει την Τρίτη 8 Απριλίου νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος.
«Οι αρχικά πάνω από 70.000 συμβάσεις στεγαστικών δανείων, που με τους εγγυητές και μέλη των οικογενειών τους, ξεπερνάνε κατά το ελάχιστο τις 200.000 πολιτών, περιμένουν νομοθετική λύση, καθώς είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δικαιώθηκαν οι τράπεζες και όχι οι δανειολήπτες» αναφέρει ο Σύλλογος που ζητά νομοθετική ρύθμιση για να σταματήσει η αισχροκέρδεια, όπως καταγγέλλουν, των Funds και των τραπεζών.
«Οι δανειολήπτες πρέπει να δώσουμε άμεσο και δυναμικό μήνυμα στον νέο υπουργό και την κυβέρνηση, για να μην ξεχαστεί το ελβετικό σε κάποιο συρτάρι λόγω, παράδοσης -παραλαβής» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.
«Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά, πως συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί κανονικά, όπως και οι επιστολές από τις τράπεζες για μετατροπή των δανείων σε ευρώ, με αναγκαστική αποδοχή ολόκληρου του υπολοίπου του δανείου, με βίαιες και μονομερείς ενέργειες των τραπεζών-Funds, που αλλάζουν τις υφιστάμενες συμβάσεις προς το χειρότερο! Προτρέπουμε τους δανειολήπτες, να μην υπογράφουν τίποτα, πριν μιλήσουν με τον δικηγόρο τους, σε όποια φάση κι αν βρίσκεται το δάνειό τους» τονίζουν.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν και για «καταφανή ευθύνη της Τράπεζας Ελλάδος», όπως την χαρακτηρίζουν αναφέροντας ότι ζητούν συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα προκειμένου να πάρει θέση, «ως μέλος» και του περιβόητου SSM.
«Δίκαιη λύση στο ελβετικό χωρίς αναδρομικότητα δεν υπάρχει»
«Η κυβέρνηση πρέπει και οφείλει να μιλήσει και να ακούσει και τους άμεσα ενδιαφερόμενους χιλιάδες δανειολήπτες και όχι μόνο τους τραπεζίτες! Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία την Τρίτη 8 Απριλίου στις 12:00, μπροστά στην Τράπεζα Ελλάδος (Σταδίου & Ομήρου) και στην συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών και πορεία για την κατάθεση του 7ου ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής, πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Η χρονική στιγμή δείχνει να είναι ορόσημο – μένει να αποδειχτεί από την Κυβέρνηση. Να πληρώσουμε γι’ αυτά που πήραμε να μην χαθούν όσα δώσαμε. Να σταματήσει η νομιμοποιημένη αισχροκέρδεια των τραπεζών σε βάρος όλων».
Σχετικά Νέα
Στάση εργασίας στο ΕΚΠΑ την Παρασκευή 23 Μαΐου και συγκέντρωση στα Προπύλαια
Με απόφαση της γενικής συνέλευσης του διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
ΠΝΟ: 48ωρη απεργία στα πλοία της γραμμής Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ιταλία 3 και 4 Ιουνίου
Την κήρυξη 48ωρης απεργίας στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ιταλία,.
Απόπειρα δωροδοκίας αρεοπαγίτη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο Χρήστος Μαυρίκης
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο Χρήστος Μαυρίκης, μετά από καταγγελία δικαστή του Αρείου Πάγου, ότι αποπειράθηκε.
Ξεπέρασαν τις 200.000 οι δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων
Τις 205.000 αγγίζουν πλέον οι ολοκληρωμένες δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων, 50 ημέρες μετά το άνοιγμα.