Νέα παραίτηση για το σκάνδαλο με αγοραπωλησίες σπιτιών στη Βουλγαρία

Ακόμα μία παραίτηση στελέχους της κυβέρνησης έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, με αφορμή το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα σε σχέση με την απόκτηση διαμερισμάτων σε προνομιακές τιμές, κάτω των αγοραίων. Αυτήν τη φορά, παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ενέργειας Κράσιμιρ Παρβάνοφ.

Πριν από τον υφυπουργό Ενέργειας, είχαν παραιτηθεί η υπουργός Δικαιοσύνης, Τσέτσκας Τσάτσεβα, και η αναπληρώτρια υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας, Βάνια Κόλεβα.

Την Παρασκευή η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η Γενική Εισαγγελία ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν έρευνα για τον αντιπρόεδρο του κόμματος GERB, Τσβέταν Τσβετάνοφ, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Πολιτισμού, Βέζντι Ρασίντοφ και τις κ.κ. Τσάτσεβα και Κόλεβα, καθώς όλοι τους έχουν αποκτήσει πολυτελή διαμερίσματα στη Σόφια από τον ίδιο πωλητή, την εταιρεία «Arteks Engineering».

Η πρόεδρος της βουλγαρικής Βουλής, Τσβέτα Καραγιάντσεβα, δήλωσε ότι η εκτελεστική επιτροπή του GERB θα λάβει απόφαση για το μέλλον του Τσβέταν Τσβετάνοφ σε συνεδρίασή της, μόλις επιστρέψει ο κ. Τσβετάνοφ από τις ΗΠΑ. Επίσης, υπογράμμισε ότι το GERB σε κάθε περίπτωση στηρίζει τη διαφάνεια και όλοι στο κόμμα εργάζονται για χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Σχετικά Νέα