

Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία. Σήμερα τα νέα περιστατικά Covid 19 είναι 16.424, με 318 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 340.247 διαγνωστικά τεστ, το 4.8% από τα οποία προέκυψαν θετικά. Χθες τα κρούσματα ήταν 13.314 και 356 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Από την αρχή της επιδημίας, στην χώρα οι μολύνσεις είναι 2.848.564, με 96.666 νεκρούς. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 28 περισσότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 78 λιγότεροι.
Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι μετά την λήξη του διατάγματος που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 5 Μαρτίου, θα εγκριθεί νέο κυβερνητικό διάταγμα, το οποίο θα περιέχει, πάντα, περιορισμούς και απαγορεύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Τα νέα αυτά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 6 Απριλίου, δηλαδή και κατά το Πάσχα των Καθολικών. «Στην φάση αυτή δεν μπορεί να αποφασιστεί χαλάρωση των μέτρων», δήλωσε σήμερα ο Σπεράντσα.
Σχετικά Νέα
Ερντογάν: «Οι αμβλώσεις είναι φόνος» – Eπίθεση κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+
Μιλώντας στο Διεθνές Φόρουμ Οικογένειας, που οργανώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση στην Κωνσταντινούπολη, ο.
ΛΔ Κονγκό: Ο πρώην πρόεδρος Καμπιλά ζητά «να μπει τέλος στη δικτατορία» μετά την άρση της ασυλίας του
Ο πρώην πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και ισόβιος γερουσιαστής Ζοζέφ Καμπιλά δήλωσε.
ΗΠΑ: Το υπουργείο Οικονομικών επισημοποίησε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισημοποίησε την Παρασκευή (23/5) την άρση των κυρώσεων σε.