

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισημοποίησε την Παρασκευή (23/5) την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας, την οποία είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία την προηγούμενη εβδομάδα.
«Το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εξωτερικών χορηγούν άδειες για την ενθάρρυνση νέων επενδύσεων στη Συρία», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ.
Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χορηγεί απαλλαγή βάσει του «νόμου του Καίσαρα» για την προστασία των αμάχων στη Συρία, «η οποία θα επιτρέψει στους ξένους εταίρους μας, στους συμμάχους μας και στην περιοχή να αξιοποιήσουν περαιτέρω τις δυνατότητες (της χώρας)», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Αυτός ο νόμος του 2020 προέβλεπε αυστηρές κυρώσεις σε βάρος οποιασδήποτε οντότητας ή εταιρείας που συνεργαζόταν με το καθεστώς Άσαντ, το οποίο ανατράπηκε τον Δεκέμβριο από έναν συνασπισμό ισλαμιστικών δυνάμεων.
Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο «μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης των ΗΠΑ να άρει όλες τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στη Συρία λόγω των καταχρήσεων που διέπραξε το καθεστώς Άσαντ», αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέπληξε τους πάντες την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώνοντας από το Ριάντ την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Συρίας, εκφράζοντας την επιθυμία του να δώσει μια ευκαιρία στις νέες αρχές που ανέλαβαν την εξουσία στη Δαμασκό «να μεγαλουργήσουν».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Σχετικά Νέα
Το Ιράν διόρισε νέο αρχηγό των Φρουρών της Επανάστασης
Το Ιράν διόρισε νέο αρχηγό πληροφοριών στους Φρουρούς της Επανάστασης την Πέμπτη, αναφέρει το.
«Μέσα» στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν μετά την ισραηλινή επίθεση – Συντρίμμια παντού
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν επέτρεψε για πρώτη φορά στα διεθνή μέσα ενημέρωσης να.
«Θα αποφασίσω το τελευταίο δευτερόλεπτο» για το ενδεχόμενο επίθεσης στο Ιράν, λέει ο Τραμπ – Προειδοποίηση εκκένωσης της βιομηχανικής περιοχής στο ιρανικό χωριό Κολές Ταλεσάν εξέδωσε ο IDF
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποφασίσει για το ενδεχόμενοι οι ΗΠΑ να εμπλακούν στον πόλεμο.
Αλί Χαμενεΐ: «Πύραυλοι που ενθουσίασαν τους ευγενείς του κόσμου»
Ο λογαριασμός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στο «X» μοιράζεται ένα.