Νέα μέτρα στη Ρωσία, ενώ τα κρούσματα της «Όμικρον» πλησιάζουν τα 700

Μέχρι στιγμής η Ρωσία έχει καταγράψει 698 κρούσματα της παραλλαγής «Όμικρον» και πρόκειται να ανακοινώσει νέα μέτρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωσή της, όπως προανήγγειλε σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα.

Η «Όμικρον» έχει οδηγήσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού σε επίπεδα ρεκόρ σε κάποια τμήματα της δυτικής Ευρώπης και στις ΗΠΑ, αλλά η παραλλαγή άργησε να κάνει την εμφάνισή της στη Ρωσία, όπου ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει μειωθεί από την κορύφωση των 41.335 που είχε καταγραφεί στις αρχές Νοεμβρίου.

Δεδομένα, τα οποία συνέλεξε το Reuters, δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από επιπλοκές της COVID-19 από την αρχή της πανδημίας ξεπερνά τους 666.000, ο δεύτερος υψηλότερος παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Ενημερώνοντας τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης η Γκολίκοβα είπε ότι η χώρα πιθανόν να γνωρίσει “πολλαπλάσια” αύξηση νέων κρουσμάτων εξαιτίας της Όμικρον.

“Προετοιμάζουμε επιπλέον μέτρα για μια επείγουσα απάντηση. Η πρόταση θα διατυπωθεί ως το τέλος της εβδομάδας”, είπε.

Χθες, Τρίτη, η Άννα Ποπόβα, η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor), προειδοποίησε ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού θα μπορούσε να γίνει εξαψήφιος, αν δεν τηρούνται τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα.

Σήμερα η χώρα ανακοίνωσε 17.946 νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 10.702.150, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό κέντρο διαχείρισης της πανδημίας.

Μέσα στο ίδιο 24ωρο 745 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές της COVID-19. Με αυτούς τους θανάτους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία ανήλθε σε 318.432.

Το Κρεμλίνο έχει συχνά εκφράσει τη δυσφορία του για την αργή εμβολιαστική εκστρατεία με το εγχώριο εμβόλιο κατά της COVID-19, το Sputnik V, και έχει καλέσει τους αρμόδιους αξιωματούχους να αυξήσουν τον ρυθμό των εμβολιασμών.

Η Γκολίκοβα είπε σήμερα ότι η συλλογική ανοσία της Ρωσίας κατά της νόσου ανέρχεται στο 63,2%, μόνο κατά τι υψηλότερη από το 61,8% όπου βρισκόταν στις 30 Δεκεμβρίου.

Οι αρχές στην πρωτεύουσα Μόσχα έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα αυξήσουν τις νοσοκομειακές κλίνες αναμένοντας ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα