

Νέα διπλωματική ένταση μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας. Ένα ερευνητικό πλοίο του κινεζικού πολεμικού ναυτικού εισήλθε την Πέμπτη στα «χωρικά ύδατα» της Ιαπωνίας κοντά σε νησιά στην Καγκοσίμα, ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.
Από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, είναι η 11η φορά που σκάφος του κινεζικού πολεμικού ναυτικού εισέρχεται στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας, ανέφερε το υπουργείο στο Twitter.
Η Ιαπωνία «εξέφρασε την έντονη ανησυχία της και υπέβαλε διπλωματική διαμαρτυρία στην Κίνα σχετικά με την πρόσφατη εισβολή» τονίζεται.
«Αυτές οι κινεζικές ναυτικές δραστηριότητες προκαλούν ανησυχία για την εθνική ασφάλεια. Οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας προστατεύουν αποφασιστικά το έδαφος, τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας», ανέφερε επίσης το υπουργείο.
Τα τελευταία χρόνια, κινεζικά πλοία εισέρχονται συχνά στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας ή περνούν από κοντινές περιοχές, ιδιαίτερα κοντά στα νησιά Σενκάκου που βρίσκονται στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Πακιστάν με drones κατά του ινδικού Κασμίρ – Χτύπησε την πόλη Τζάμου
Μια νέα επίθεση πακιστανικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών σημειώθηκε σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στο.
Τουρκία: Στον δρόμο της αυτοδιάλυσης το PKK – Η ανακοίνωση μετά το συνέδριο
Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ανακοίνωσε πως διεξήγαγε το 12ο συνέδριό του από τις.
Στις 18 Μαΐου η λειτουργία για την ενθρόνιση του Πάπα Λέοντα ΙΔ’
Ο Πάπας Λέων ΙΔ’, τέλεσε σήμερα Παρασκευή (09/05), στην Καπέλα Σιξντίνα, ενώπιον των καρδιναλίων την πρώτη.
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς στην Κίνα στο 80%
Στο 80% φαίνεται ότι μειώνει τους δασμούς στην Κίνα ο Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με ανάρτησή.