ΝΔ για α’ κατοικία: Καμία επιβράβευση για τους συνεπείς δανειολήπτες

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ για την α’ κατοικία κάνοντας λόγο για ρύθμιση που δεν προβλέπει καμία επιβράβευση για τους συνεπείς δανειολήπτες και προαναγγέλοντας βελτιώσεις όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι το ιδιωτικό Χρέος είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για την οικονομία μας που λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ διογκώθηκε αντί να μειωθεί στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του, με αποτέλεσμα σήμερα να ανέρχεται σε 223 δισ. ευρώ, από 183 δισ. ευρώ που ήταν το 2014. Από τα 223 δις ευρώ, περίπου τα 85 δις ευρώ είναι «κόκκινα δάνεια» και τα υπόλοιπα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η ΝΔ υπογραμμίζει ότι αυτό το τεράστιο πρόβλημα, με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση κι ύστερα από απίστευτες παλινωδίες, η κυβέρνηση έρχεται στην κυριολεξία στο παρά πέντε να το αντιμετωπίσει αλλά Στην πραγματικότητα επιχειρεί να ρυθμίσει ένα πολύ μικρό τμήμα του: την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους πλέον ευάλωτους δανειολήπτες.

Από την ΝΔ σημειώνεται ότι η κυβέρνηση μάλιστα έχει το θράσος να πανηγυρίζει, ενώ η ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή θέτει αυστηρότερα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας ακόμη και από αυτά που η ίδια υποσχόταν μέχρι πρότινος.
Οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευση τονίζουν ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει όλο το ζήτημα κάνοντας ένα θεμελιώδες σφάλμα καθώς δεν προβλέπει στη ρύθμιση καμία επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών που με θυσίες όλα τα τελευταία χρόνια κράτησαν όρθιο το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας.

Επιπλέον δε, η προτεινόμενη ρύθμιση είναι περίπλοκη και γραφειοκρατική, ενώ ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που εξαγγέλθηκε ότι θα τη συνοδεύσει.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη μια ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας των ασθενέστερων δανειοληπτών, γι’ αυτό και θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής της ρύθμισης, όπως ξεκαθαρίζεται, με δεδομένο μάλιστα ότι η προηγούμενη ρύθμιση έληξε στο τέλος Φεβρουαρίου 2019.

«Σε κάθε περίπτωση, με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε βελτιωτικές τροποποιήσεις της εν λόγω ρύθμισης οι οποίες μεταξύ άλλων θα επιχειρούν να αποκαλύψουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά παράλληλα θα επιβραβεύουν και τους συνεπείς δανειολήπτες», σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ.

Σχετικά Νέα