Ναβάλνι: Ρώσοι κατάσκοποι πίσω από τη δηλητηρίασή του, λέει το Λονδίνο

Σχεδόν βέβαιο ότι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών διέπραξαν την επίθεση με το χημικό όπλο Νόβιτσοκ σε βάρος του Αλεξέι Ναβάλνι εμφανίζεται το Λονδίνο.

Η Βρετανία σημείωσε μάλιστα ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει σχετικά με τη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ έκανε δηλώσεις από την Ουάσιγκτον, έχοντας στο πλευρό του τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Όπως δήλωσε χαιρετίζει τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του Ναβάλνι, όμως η Ρωσία πρέπει να δώσει εξηγήσεις, καθώς η χρήση ενός χημικού όπλου είναι απαράδεκτη. Κάτι που έχουν ζητήσει και άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Γαλλία.

Να εξηγήσει η ρωσική κυβέρνηση τι συμβαίνει στον Αλεξέι Ναβάλνι
«Η ρωσική κυβέρνηση έχει ηθική υποχρέωση να εξηγήσει τι συνέβη στον κύριο Ναβάλνι», τόνισε ο Ράαμπ. «Όπως η Βρετανία βλέπει τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολο να δούμε οποιαδήποτε ευλογοφανή εναλλακτική εξήγηση στο ότι αυτό διεπράχθη από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, όμως μετά βεβαιότητας η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει», υπογράμμισε ο Ράαμπ.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι δημοσίευσε μια φωτογραφία από νοσοκομείο του Βερολίνου χθες, όπου κάθεται στο κρεβάτι, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του. Λέει πως μπορεί τώρα να αναπνέει από μόνος του, αφού δηλητηριάστηκε στη Σιβηρία τον περασμένο μήνα.

Σχετικά Νέα