ΝΑΤΟ: Έκκληση στα κράτη – μέλη για προμήθεια χειμερινού εξοπλισμού στους Ουκρανούς

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προέτρεψε την Παρασκευή τους συμμάχους να προμηθεύσουν το Κίεβο με χειμερινό εξοπλισμό, όπως ρούχα, σκηνές και γεννήτριες για να μπορέσουν τα ουκρανικά στρατεύματα να συνεχίσουν να πολεμούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η μέση θερμοκρασία τον χειμώνα είναι κάτω από το μηδέν για μεγάλο μέρος της χώρας και δεν είναι ασυνήθιστο οι θερμοκρασίες να πέφτουν στους μείον 15 βαθμούς Κελσίου.

«Ο χειμώνας έρχεται, θα είναι δύσκολος, και επομένως πρέπει να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε όπλα και πυρομαχικά, αλλά και χειμερινά ρούχα, σκηνές, γεννήτριες και όλο τον ειδικό εξοπλισμό που χρειάζεται για το χειμώνα», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν στις Βρυξέλλες.

«Επειδή το μέγεθος του ουκρανικού στρατού έχει αυξηθεί πολύ, χρειάζονται περισσότερο τέτοιου είδους χειμερινό εξοπλισμό και το ΝΑΤΟ έχει επικεντρωθεί ιδιαιτέρως στο πώς μπορούμε να παρέχουμε δεκάδες χιλιάδες, για παράδειγμα, χειμερινές στολές», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα