

“Προβλέπουμε ότι μέχρι τις 20-25 Μαΐου θα έχουν 400-500 νεκρούς από κορωνοϊό κάθε εβδομάδα, αυτό έχει προεξοφληθεί από τα νούμερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τους διασωληνωμένους και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ”, είπε στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Τζανάκης.
Όπως είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας “δεν θα έχουμε «πισωγύρισμα» με το άνοιγμα της εστίασης και άλλων κλάδων, για μια σειρά από λόγους: Ο ιός θα «πέσει» έτσι κι αλλιώς τώρα με την ζέστη, καθώς είναι «χειμωνιάτικος, ο δεύτερος λόγος είναι η πρόοδος του εμβολιασμού και ο τρίτος το κομμάτι των self test που γίνονται σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που μέχρι τώρα δεν υποβαλλόταν σε έλεγχο”.
Κατα τον ίδιο δεν θα δούμε “τέταρτο κύμα” κορονοϊού το επόμενο διάστημα “κι αυτό διότι δείχνουν να τηρούνται τα μέτρα πχ. στο λιανεμπόριο που λειτουργεί με όρους «ιατρείου», λειτουργεί τρίτη εβδομάδα και δεν είδαμε αύξηση των κρουσμάτων, αντιθέτως έχουμε μείωση”.
Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης, έχουμε ήδη “χτίσει” ένα τείχος ανοσίας που φθάνει στο 30%-35%, καθώς έχουν ήδη γίνει πολλοί εμβολιασμοί και προγραμματίζονται εκατομμύρια άλλοι για τις επόμενες εβδομάδες.
Σχετικά Νέα
Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας – Νεκρός 16χρονος μοτοσικλετιστής
Πάνδημη θλίψη προκαλεί στην Πρέβεζα ο θάνατος 16χρονου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το.
Μεικτά πρόσημα στην Ασία μετά το ράλι που έφερε η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας
Τα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού κινούνταν με μεικτά πρόσημα την Τρίτη, μετά την τεράστια άνοδο.
Κ. Δημογλίδου για την ανομία στα πανεπιστήμια: Η αστυνομία δε θα σταματήσει να επεμβαίνει όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα
Για την ανομία στα πανεπιστήμια και τον ρόλο της Αστυνομίας μίλησε στο ΕΡΤΝews η.
Τραγωδία στη Λάρισα: Ομολόγησε ο 21χρονος την δολοφονία της 52χρονης μητέρας του
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 21χρονος από τη Λάρισα σκότωσε την 52χρονη μητέρα.