Ν. Παππάς: Σε απόλυτη απομόνωση η Νέα Δημοκρατία

«Σύντομα η απάντηση για την κυβέρνηση θα έρθει στις κάλπες», ανέφερε σε παρέμβασή του, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

«Τελειώνει το έτος και το χαρακτηριστικό είναι η απόλυτη απομόνωση της ΝΔ. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε σιωπή για τα προβλήματα, για τους νεκρούς από Covid δεν ακούμε τίποτα και υπάρχει απόλυτη σιωπή για τις παρακολουθήσεις», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Το νέο στοιχείο είναι ότι επιθέσεις κυβερνητικές εκτοξεύονται κατά της αντιπολίτευσης. Το νέο στοιχείο είναι ότι υπάρχουν επιθέσεις και εναντίον του ΚΙΝΑΛΛ – ΠΑΣΟΚ και θα κριθεί η ηγεσία του από τις αντοχές και από την ατζέντα που θα επιλέξει να προκρίνει. Η Ελλάδα χρειάζεται μια προοδευτική διακυβέρνηση η οποία θα ασχοληθεί με το μείζον ζήτημα του ιδιωτικού χρέους. Μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα άρει το απόρρητο για το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει ριζικά το μείζον ζήτημα της ενεργειακής φτώχιας. Η απάντηση έρχεται στις κάλπες».

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της Συμφωνίας εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών στο Νέο Διεθνή Αερολιμένα της Κρήτης (σ.σ. στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας έχουν περιληφθεί σχετικές διατάξεις), αλλά επέρριψε σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί.

«Η κυβέρνηση ασχολείται με 3,5 χρόνια καθυστέρηση με το Νέο Αεροδρόμιο στην Κρήτη. Φαίνεται ότι δεν θέλει να ασχολείται με έργα που ξεκινήσαμε εμείς και κυρίως σε περιοχές που η ΝΔ έρχεται δεύτερη μονίμως», είπε ο Νίκος Παππάς και απευθύνθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. «Γιατί καθυστέρησε για 9 μήνες η έναρξη της παραχώρησης, ενώ κυβέρνηση παρέλαβε κυρωμένη συμφωνία; Γιατί καθυστέρησε για 6 μήνες η συγκρότηση της εταιρείας παραχώρησης; Γιατί δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από το υπουργείο Υποδομών στους φορείς της Κρήτης για το δρόμο σύνδεσης του αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ; Γιατί καθυστερούν οι αρχαιολογικές έρευνες; Γιατί δεν έχει γίνει ο διαγωνισμός συστημάτων αεροναυτιλίας;», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα είναι εκτεθειμένη γιατί καθυστερεί μια αναπτυξιακή προσπάθεια. Εμείς παρά τις ακατανόητες καθυστερήσεις αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα της συμφωνίας και την υπερψηφίζουμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα