Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό εις βάρος των πολιτών- Δεν θα τους περάσει

«Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής αποκλείουν την ΕΥΔΑΠ από τον διαγωνισμό για τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ)», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό εις βάρος του ελληνικού λαού, αυξάνοντας τους λογαριασμούς για τα νοικοκυριά.

Ο κ. Παππάς συμπληρώνει ότι:

«Μέχρι και η διοίκηση της Εταιρείας διαφωνεί. Με το ξεπούλημα του ΕΥΣ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη:

 

  • Μετά το ρεύμα, αυξάνει και τους λογαριασμούς του νερού
  • Παραχωρεί σε ιδιώτες τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα του νερού για όλο το Λεκανοπέδιο.
  • Απομειώνει την αξία της ΕΥΔΑΠ.

 

Δεν θα τους περάσει. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, το πόσιμο νερό ανθρώπινο δικαίωμα. Οι ιδιωτικοποιήσεις απέτυχαν. Τα τελευταία δέκα χρόνια πάνω από 130 εταιρείες ύδρευσης στην Ευρώπη πέρασαν από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα. Κόμματα, πολίτες, αυτοδιοίκηση μπορούν και πρέπει να σταματήσουν αυτόν τον παραλογισμό».

Σημειώνεται ότι τρεις φάκελοι συμμετοχής εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβλήθηκαν, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για το έργο «Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα Αττικής» στο πλαίσιο της Α’ Φάσης της Διαγωνιστικής Διαδικασίας για την προεπιλογή των συμμετεχόντων.


Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει σε διαγωνισμό ΣΔΙΤ του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ), παρά μόνον εάν τροποποιηθεί ο ιδρυτικός της νόμος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα