Ν. Παππάς για δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Να παραιτηθεί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ

Να παραιτηθεί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ που κόστισε τη ζωή ενός εργαζομένου και να διερευνηθεί παράλληλα από ανεξάρτητη επιτροπή, ζητεί ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, δηλώνοντας ότι «Λοκομοτίβα εκτελούσε εργασίες με το μετρό σε λειτουργία. Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. να παραιτηθεί».

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς τονίζει σε ανακοίνωσή του:

«Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ είναι πολλαπλά υπόλογη. Τόσο για το εργατικό δυστύχημα στον Ηλεκτρικό, για το οποίο επιχειρεί να εμφανιστεί ως ελεγκτής ενώ είναι ξεκάθαρα ελεγχόμενη. Όσο και για την αποκάλυψη πως μία άλλη λοκομοτίβα εκτελούσε εργασίες λείανσης στη γραμμή 2 του μετρό, ενώ στο δίκτυο κινούνταν συρμοί και στις αποβάθρες πολίτες. Αντίθετα με όσα προβλέπει ο κατασκευαστής της μηχανής. Αντίθετα με τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή ενός ακόμα δυστυχήματος.

Αντίθετα με την κοινή αντίληψη ότι καπνοί, σπινθήρες και ρινίσματα δεν μπορούν να συνυπάρχουν με το επιβατικό κοινό. Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. αναφέρει ότι οι εργασίες σε ώρες λειτουργίας του δικτύου προβλέπονται στη σύμβαση με τον εργολάβο. Ο ίδιος φέρεται να τη διαψεύδει. Η διοίκηση οφείλει να παραιτηθεί και άμεσα να προχωρήσει από τη ΡΑΣ ο ορισμός ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό. Οι εμπειρογνώμονες να εξετάσουν ευθύνες και της ΣΤΑΣΥ και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα