

«Στημένα» το ΕΣΡ και το ΣτΕ; Αν το πιστεύει η Ν.Δ. ας ανακαλέσει τις άδειες των καναλιών», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, απαντώντας στα περί «στημένων τηλεοπτικών διαγωνισμών», που αναφέρονται στην ανακοίνωση της κυβερνητικής παράταξης.
«Αν η ΝΔ επιμένει στα περί “στημένου διαγωνισμού” θα πρέπει να κάνει δύο πράγματα. Πρώτον, να ενημερωθεί για τις αποφάσεις του ΕΣΡ και του ΣτΕ, οι οποίες αξιοποιούν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του 2016 για να ορίσουν και τον αριθμό των αδειών και το τίμημα για κάθε μία από τις τηλεοπτικές άδειες και δεύτερον, να ενημερώσει τις ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών ότι θα ακυρώσει τις άδειες τους μια και αυτές βασίζονται σε διαγωνισμό που η ίδια θεωρεί “στημένο”» αναφέρει ο Νίκος Παππάς δημοσιεύοντας τα σχετικά σημεία των αποφάσεων του ΕΣΡ και του ΣτΕ.
Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ των στημένων τηλεοπτικών διαγωνισμών, του ελέγχου των αρμών της εξουσίας, της ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου, της στοχοποίησης δημοσιογράφων και των αυτόφωρων συλλήψεων, εμφανίζεται ως υπερασπιστής της ελευθερίας του Τύπου, γελάνε και τα βοσκοτόπια. Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα όχι μόνο είναι θεσμικά κατοχυρωμένη, αλλά αποτελεί καθημερινή πρακτική στο πλαίσιο του κράτους Δικαίου, με μεγάλο πλουραλισμό μέσων και άσκηση κάθε είδους κριτικής στην κυβέρνηση και στους θεσμούς. Αυτό το διαπιστώνει κάθε πολίτης, που έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί ελεύθερα, οποιαδήποτε στιγμή, από το μέσον της επιλογής του».
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: «Η μάχη κατά του φασισμού είναι συνεχής – Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μια Ευρώπη Ειρήνης χωρίς πυρηνικά»
Στο Μνημείο των Πεσόντων της Μάχης της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι, κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος.
Ν.Ανδρουλάκης: Για μια Ευρώπη των λαών, με κοινωνική δικαιοσύνη, συλλογική ασφάλεια και προοπτική για τις επόμενες γενιές
«”Κανείς δεν ερωτεύεται μια Κοινή Αγορά”, είχε δηλώσει εύστοχα ο Ζακ Ντελόρ. Και είχε.
Μ.Θεμιστοκλέους: Ξεκίνησε η αποστολή των SMS για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία
Ξεκίνησε από χθες η αποστολή των SMS για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε ιδιωτικά.
Live η τελετή υπογραφής για τον ΒΟΑΚ παρουσία του Πρωθυπουργού
Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου η τελετή υπογραφής της σύμβασης.