

«Υπάρχει ο φόβος ατυχήματος καθώς υπάρχει πάρα πολλή δραστηριότητα σε πολύ μικρό χώρο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας το περιστατικό παρενόχλησης σε βάρος ψαράδων στις Οινούσες, τονίζοντας ότι «κάποιες μέρες είναι μεγάλη η ένταση, άλλες μέρες υπάρχει ησυχία».
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός δήλωσε: «Εμείς βλέπουμε τη συνολική εικόνα, αυξημένη δραστηριότητα σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, καθώς δεν έχει κοπάσει η κατάσταση στον Έβρο», σημειώνοντας ότι «η ένταση σε μικρούς χώρους αυξάνει το κίνδυνο για ατύχημα».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι έχουν γίνει διαβήματα προς το ΝΑΤΟ και Οργανισμούς και πως η χώρα μας περιμένει «καλή τη πίστη μια καλύτερη συμπεριφορά» από την Τουρκία. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν όροι καλής γειτονίας».
Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, η τελευταία του επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του ήταν πριν από 15-20 μέρες. «Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας, να τους αποτρέπουμε, να τους αναχαιτίζουμε και να εξηγούμε, όπως π.χ στον Έβρο, ότι θα ενισχύσουμε τα σύνορά μας ως άγρυπνοι φρουροί κι αυτό δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας ή εξήγησης», τόνισε.
«Εμείς δείχνουμε καλή διάθεση, θέλουμε να δείξει και η άλλη πλευρά, τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και κατέληξε: « Δε νομίζω πως η Τουρκία θέλει να κλιμακώσει κατακόρυφα την ένταση μέχρι την πρόκληση άλλων καταστάσεων, αλλά τα δείγματα συμπεριφοράς μας κάνουν να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και να προετοιμαζόμαστε».
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.