Ν. Μηταράκης: Υπήρχαν ΜΚΟ που συνέβαλαν στα επεισόδια στη Μόρια

Ο Νότης Μηταράκης, το βράδυ της Πέμπτης, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ για το μεταναστευτικό, χαρακτηρίζοντάς το ως «το μεγάλο στοίχημα» της Ελλάδας, τονίζοντας πως στόχος είναι οι λίγες δομές και η αποσυμφόρηση των νησιών και άφησε αιχμές κατά ορισμένων ΜΚΟ -που δεν κατονόμασε- λέγοντας πως συνέβαλαν στα επεισόδια, στη Μόρια της Λέσβου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε σχετικά με τη δράση ΜΚΟ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ:

«Θεωρούμε ότι υπήρχαν συγκεκριμένες περιπτώσεις [σ.σ. ΜΚΟ], οι οποίες συνέβαλαν στα γεγονότα. Ένα κλίμα έντασης το οποίο υπήρχε -δικαιολογημένο- λόγω του υπερπληθυσμού, δασκαλεύτηκε να δημιουργήσει αυτά τα επεισόδια. Έχει ηρεμήσει πλέον η κατάσταση στη Μόρια, ευελπιστώ ότι αυτό το κεφάλαιο της έντασης τουλάχιστον προσωρινά έχει αντιμετωπιστεί».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι από τη Λέσβο έχουν φύγει 22.000 άνθρωποι από τον Ιανουάριο, αλλά αφίχθησαν 45.000 γι’ αυτό και καταγράφεται υπερπληθυσμός στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Ο ίδιος, πάντως, από την πλευρά του ξεκαθάρισε το εξής:

«Πρέπει να σταλεί το μήνυμα στους διακινητές, ότι η Ελλάδα πλέον άλλαξε πολιτική. Αυτός που δεν έχει προσφυγικό προφίλ, χάνει τα λεφτά του, πληρώνοντας έναν διακινητή για να τον βάλει σε μια βάρκα και για να διακινδυνεύσει τη ζωή του να περάσει στο Αιγαίο. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και δεν είναι στοίχημα μόνο των νησιών, αλλά όλης της Ελλάδας. Το μεγάλο στοίχημα, άσυλο και επιστροφές. Φυσικά και θα γίνει αποσυμφόρηση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα