Ν. Φίλης: Στον ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνουμε από τα λάθη και τις παραλείψεις μας

«Η έλλειψη κυβερνητικής εμπειρίας είναι ως ένα βαθμό υπεύθυνη για αυτά τα ελλείμματα παραγωγικής πολιτικής διαχείρισης καταστάσεων και προσώπων, όμως πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες: οφείλουμε να μαθαίνουμε, και σας βεβαιώ ότι μαθαίνουμε, από τα λάθη και τις παραλείψεις μας», σημειώνει ο κ. Φίλης.

«Η διαφορά, αναπάντεχη για τους περισσότερους, που προέκυψε στις ευρωεκλογές είναι, μιλώντας ρεαλιστικά, δύσκολο αλλά όχι αδύνατον να ανατραπεί. Η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι πράγματι άδεια και θα αρχίσει να γεμίζει το πρωί των εκλογών, οπότε κάθε σενάριο είναι ανοιχτό» αναφέρει σε συνέντευξή του στο «documentonews.gr» ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Α’ Αθηνών Νίκος Φίλης και προσθέτει:

«Ένας σημαντικός λόγος για αυτό το δυσμενές αποτέλεσμα είναι η μεγάλη αποχή που κυρίως οφείλεται σε δυσαρεστημένους, για διάφορους λόγους, πολίτες που πρόσκεινται στον δικό μας χώρο και είχαν ψηφίσει το ’15 ΣΥΡΙΖΑ. Η μαζική συμμετοχή αυτών των πολιτών στις εκλογές, πιστεύω ότι θα ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Πήραμε το μήνυμά τους και κάναμε τις αναγκαίες διορθώσεις τακτικής, τόσο στην ουσία όσο και στο ύφος της πολιτικής μας».

«Η έλλειψη κυβερνητικής εμπειρίας είναι ως ένα βαθμό υπεύθυνη για αυτά τα ελλείμματα παραγωγικής πολιτικής διαχείρισης καταστάσεων και προσώπων, όμως πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες: οφείλουμε να μαθαίνουμε, και σας βεβαιώ ότι μαθαίνουμε, από τα λάθη και τις παραλείψεις μας», σημειώνει ο κ. Φίλης.

«Γνωρίζουμε» είπε «ότι αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε μνημόνιο, έστω, λιγότερο επαχθές από εκείνα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξέλιξη που ήταν φυσικό να προκαλέσει ακόμη κι απογοήτευση σε πολλούς προοδευτικούς ψηφοφόρους. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι φανήκαμε άτολμοι στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, αλλά και στην προώθηση αναγκαίων θεσμικών τομών, χωρίς να ευθύνεται γι’ αυτό το μνημόνιο. Η λειτουργία του κράτους παρά τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του έχει προβλήματα που παράγουν δυσκολίες στην καθημερινότητα του πολίτη, όπως π.χ. οι καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων. Σημειώνω, επίσης, τη διστακτικότητα-ατολμία στο θέμα των σχέσεων Κράτους- Εκκλησίας».

Συνεχίζοντας ο κ. Φίλης τονίζει, πως «αυτό που περιμένει η κοινωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας σαφής, με συγκεκριμένη στόχευση προγραμματικός λόγος, διαμετρικά αντίθετος από το νεοφιλελεύθερο αφήγημα της Δεξιάς περί ανάπτυξης βασισμένης στις γνωστές αποτυχημένες “αναπτυξιακές’ συνταγές του ΔΝΤ. Συνταγές που απειλούν με ολοσχερή κατάρρευση το κοινωνικό κράτος. Βλέπετε, τις αποκαλύψεις της “Αυγής” για το “κρυφό” πρόγραμμα της ΝΔ και την καταλήστευση των πόρων της επικουρικής ασφάλισης που ετοιμάζουν. Η κοινωνία περιμένει επίσης ένα ρεαλιστικό όραμα που να μπορεί να το πιστέψει και να το αγκαλιάσει».

«Ο πόλεμος κατά του νεοφιλελευθερισμού και του ακροδεξιού προτάγματος που επελαύνει ξανά στην Ευρώπη θα είναι μακρύς, οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι μια κρίσιμη καμπή, μια ανηφόρα που οφείλουμε να ξεπεράσουμε με ψηλά το κεφάλι – όμως τίποτα δεν κρίνεται οριστικά εδώ και τώρα. Και όσο μεγαλύτερες και αποφασισμένες είναι οι δυνάμεις που συμπαρατάσσονται μαζί μας, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να γυρίσουμε στη δεδομένη στιγμή το παιχνίδι», καταλήγει ο πρώην υπουργός.

 

 

πηγή     ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα