Ν. Αναστασιάδης: «Η Τουρκία επιδιώκει συνειδητά την ένταση»

Μήνυμα συνεργασίας προς όφελος της Ευρώπης και των λαών της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ χαρακτηρίζει την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας του EastMed στην Αθήνα, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι οι πολιτικές αποφάσεις αυτές αποτελούν ξεκάθαρες επιλογές και δεν ετεροκαθορίζονται από άλλες συμπεριφορές.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μιλώντας στα «ΝΕΑ» δεν παραλείπει να καταλογίσει στην Τουρκία – με αιχμή την υπογραφή των δύο μνημονίων κατανόησης ανάμεσα στην Αγκυρα και την κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγέζ αλ Σαράζ – προσπάθεια άσκησης επεκτατικής πολιτικής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, γεγονός που χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα επικίνδυνο».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως γνωρίζετε δεν έχει ούτε την πρόθεση αλλά ούτε και τα μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία στο παιχνίδι κρίσης και στρατιωτικοποίησης που ακολουθεί» όπως λέει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ποιοι είναι οι στόχοι της Τουρκίας με την υπογραφή της συμφωνίας με τη Λιβύη;

Ποια είναι η εκτίμηση του προέδρου της Κύπρου για ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο;

Γιατί ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν «παγώσει»;


Διαβάστε περισσότερα στη συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Φωτάκη στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»

«Η Τουρκία επιδιώκει συνειδητά την ένταση»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα