

Την κρισιμότητα της κατάστασης στο σχέδιο απομάκρυνσης ανθρώπων από το Αφγανιστάν, δείχει η μυστική συνάντηση του διευθυντή της CIA, Ουίλιαμ Μπερ με τον αρχηγό των Ταλιμπάν Αμπντούλ Γάνι Μπαραντάρ στην Καμπούλ χθες, Δευτέρα 23 Αυγούστου, σύμφωνα με την Washington Post. που επικαλείται μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς αξιωματούχους.
Η εφημερίδα δεν κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των συνομιλιών αλλά είναι πιθανόν ότι το θέμα ήταν η καταληκτική ημερομηνία της λειτουργίας της αερογέφυρας από το αεροδρόμιο της Αφγανικής πρωτεύουσας, καθώς ο Τζο Μπάιντεν δέχεται πιέσεις να παρατείνει την επιχείρηση αποχώρησής πέραν της 31ης Αυγούστου, πρόταση που οι Ταλιμπάν μέχρι στιγμής απορρίπτουν.
Ο ρυθμός εκκένωσης έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες αλλά η ασφαλής μεταφορά του κόσμου στο αεροδρόμιο γίνεται πιο δύσκολη και επικίνδυνη.
Πρώην αξιωματούχοι,όπως αναφέρουν οι New York Times, έχουν προειδοποιήσει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση , ποιθανόν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου
Ο Ουίλιαμ Μπερνς, είναι από τους πλέον έμπειρους διπλωμάτες ενώ ο μουλάς Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του καθεστώτος της Καμπούλ.
Εκπρόσωπος της CIA και του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό των πληροφοριών.
Σχετικά Νέα
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στις νήσους Βανουάτου στον Ειρηνικό
Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στις 7:55 μ.μ. (ώρα.
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σήμερα τουλάχιστον 77 drones
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 38 από τα 77 μη επανδρωμένα.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτό είναι το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων που θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του
Εκατόν τριάντα πέντε καρδινάλιοι, με μέση ηλικία τα 70 χρόνια, θα συγκροτήσουν το Κονκλάβιο.
Bloomberg: Ο Μπέσεντ (ΥΠΟΙΚ) περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ φέρεται να δήλωσε σε κλειστή εκδήλωση επενδυτών.