

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ευχήθηκε σήμερα ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ να επανεκλεγεί στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, την ώρα που η αναμέτρηση μεταξύ του Ρεπουμπλικανού και του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν παραμένει αμφίρροπη, την επομένη των προεδρικών εκλογών.
“Γνωρίζετε ποιον στηρίζω, ήμουν σαφής”, δήλωσε ο Μπολσονάρου σε υποστηρικτές του μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στη Μπραζίλια.
“Έχω μια καλή σχέση με τον Τραμπ. Ελπίζω να επανεκλεγεί”.
Ο επικεφαλής του βραζιλιάνικου κράτους απέρριψε κάθε εικασία περί ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ. “Ποιοι είμαστε εμείς για να αναμειχθούμε (στις υποθέσεις σας), με οποιονδήποτε τρόπο;”, διερωτήθηκε.
Και “πώς θα θέλατε να αναμειχθώ; Οικονομικά; Στρατιωτικά; (Με) μια κυβερνοεπίθεση;”, συμπλήρωσε χαριτολογώντας.
Αναφερόμενος στον Τζο Μπάιντεν, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε:
“Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών μίλησε δύο φορές για τον Αμαζόνιο. Αυτό θέλετε για τη Βραζιλία; Αυτό ονομάζω ανάμειξη”.
Ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είχε απειλήσει τη Βραζιλία με οικονομικές κυρώσεις λόγω της αποψίλωσης του Αμαζονίου, στην περίπτωση που εκλεγόταν. Ο Μπολσονάρου είχε θεωρήσει “καταστροφικές” αυτές τις δηλώσεις, που απειλούν τις “εγκάρδιες σχέσεις” μεταξύ των δύο χωρών.
Σχετικά Νέα
Ο Πάπας πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια, λέει ο γιατρός του Βατικανού
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο και μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια, ανέφερε ο.
Από εγκεφαλικό πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο και μη.
Πάπας Φραγκίσκος – Μια 12ετής θητεία σε αριθμούς
Ο πρώην καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο της Αργεντινής εξελέγη πάπας στις 13 Μαρτίου 2013..
ΓΓ ΟΗΕ για Πάπα Φραγκίσκο: Ο διχασμένος και ασταθής κόσμος μας θα γίνει καλύτερος αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα του για ενότητα
O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε τα “βαθύτερα συλλυπητήριά” του για τον θάνατο του.