

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε τα “βαθύτερα συλλυπητήριά” του για τον θάνατο του πάπα Φραγκίσκου “προς τους Καθολικούς και προς όλο τον κόσμο που εμπνεύστηκε από την ζωή και το παράδειγμα της Αγιότητάς του”.
Εξήρε τον πάπα Φραγκίσκο ως “αγγελιοφόρο ελπίδας, ταπεινότητας και ανθρωπιάς” και ως “μια υπερβατική φωνή υπέρ της ειρήνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης”.
Ο κ. Γκουτέρες υπογράμμισε την παρακαταθήκη “πίστης, προσφοράς και συμπόνιας” που άφησε ο παπάς Φραγκίσκος προς όλους “ιδίως προς εκείνους που βρίσκονται παγιδευμένοι στις φρικαλεότητες των συγκρούσεων”, χαρακτηρίζοντας τον πάπα Φραγκίσκο άνθρωπο που εργάστηκε με άτομα “όλων των δογμάτων και των καταβολών για να φωτίσει το μονοπάτι προς το μέλλον”.
“Όλα αυτά τα χρόνια, εμείς στα Ηνωμένα Έθνη εμπνευστήκαμε σε μεγάλο βαθμό από τη δέσμευση του στους στόχους και στα ιδανικά του οργανισμού μας – ένα μήνυμα που είχα την τιμή να μεταφέρω στις συναντήσεις μου ως Γενικός Γραμματέας” σημείωσε ο κ. Γκουτέρες.
Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε και στο τελευταίο πασχαλινό μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου, στο οποίο κάλεσε τον κόσμο “να μην ενδώσει στη λογική του φόβου”, αλλά αντιθέτως να επενδύσει στα “όπλα της ειρήνης”, βοηθώντας τους πιο ευάλωτους, καταπολεμώντας την πείνα και προωθώντας την ανάπτυξη.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι “ο διχασμένος και ασταθής κόσμος μας θα γίνει πολύ καλύτερος αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα του για ενότητα και αμοιβαία κατανόηση στις δικές μας πράξεις”
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πεσκόφ: Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει την πρόταση του Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για παύση.
Λευκός Οίκος: Ο απεσταλμένος του Τραμπ Γουίτκοφ θα επισκεφθεί τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες με τον Πούτιν
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί στη Ρωσία για συνομιλίες αργότερα.
Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία για «λαθρεμπόριο» πετρελαίου
Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία που επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο ιρανικών καυσίμων στη θαλάσσια.
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στις νήσους Βανουάτου στον Ειρηνικό
Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στις 7:55 μ.μ. (ώρα.