Μπέζος: Πούλησε 12 εκατ. μετοχές της Amazon αξίας 2 δισ. δολαρίων

Ο Τζεφ Μπέζος «ξεφορτώθηκε» 12 εκατομμύρια μετοχές της Amazon αυτή την εβδομάδα αναφέρει το Bloomberg και αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο δισεκατομμυριούχος πούλησε μετοχές της εταιρείας του από το 2021.

Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη και το ύψος τους ήταν λίγο πάνω από 2 δισ. δολάρια.

Η Amazon την περασμένη εβδομάδα είχε κάνει γνωστό ότι ο Μπέζος σκοπεύει να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της μέσα στους επόμενους 12 μήνες, εξαργυρώνοντας πιθανώς την άνοδο της τιμής των μετοχών του, σε μια κίνηση που τον φέρνει κοντά στο να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 22,6 δισ. δολάρια φέτος στα 199,5 δισ. δολάρια συνολικά (μέχρι την περασμένη Παρασκευή), σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο ιδρυτής της Amazon έχει πουλήσει πάνω από 30 δισ. δολάρια σε μετοχές από το 2002, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 και το 2021. Μέρος αυτών των χρημάτων δόθηκαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων μετοχών αξίας περίπου 230 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς τον περασμένο Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα