Μπέρμποκ: “Μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης” η συνάντηση των ΥΠΕΞ της G7

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7), οι οποίοι συναντώνται σήμερα και αύριο, Σάββατο, στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, έχουν ως στόχο να στείλουν ένα “ισχυρό μήνυμα ενότητας” ενόψει των νέων προκλήσεων, δήλωσε η προεδρεύουσα γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ.

“Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι εταίροι της G7 δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ άλλοτε μεγαλύτερη πρόκληση. Αλλά και ποτέ άλλοτε δεν ήμασταν τόσο ενωμένοι”, έγραψε η κυρία Μπέρμποκ σε ανάρτησή της στο Twitter, αναφερόμενη στα κεντρικά θέματα της ημερήσιας διάταξης, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία. Στη συνάντηση συμμετέχουν ακόμη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Μολδαβίας, Ντμίτρο Κουλέμπα και Νίκου Ποπέσκου, στους οποίους η υπουργός εξέφρασε την στήριξη και την αλληλεγγύη της G7.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης στο θέρετρο “Weissenhaus” της Βαλτικής Θάλασσας, είναι ακόμη οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου, τόσο σχετικά με την ενέργεια όσο και με τα τρόφιμα. Η επαπειλούμενη επισιτιστική κρίση αποτελεί βασικό ζήτημα και της συνάντησης των υπουργών Γεωργίας της G7, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στην Στουτγάρδη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα