

Η Γερμανία θα σταματήσει να εισάγει πετρέλαιο από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους, όπως δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους της Βαλτικής την Τετάρτη.
“Το λέω εδώ ξεκάθαρα, η Γερμανία επίσης σταδιακά θα διακόψει πλήρως τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας”, δήλωσε η Μπέρμποκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
“Θα μειώσουμε στο μισό το πετρέλαιο μέχρι το καλοκαίρι και θα είμαστε στο 0 μέχρι το τέλος του έτους, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το φυσικό αέριο, σύμφωνα με έναν κοινό ευρωπαϊκό οδικό χάρτη, διότι η κοινή μας αποχώρηση, η πλήρης απεξαρτοποίηση της ΕΕ από τη ρωσική ενέργεια είναι η κοινή μας δύναμη”, σημείωσε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.
Σχετικά Νέα
Κύπρος: Συνεκπαίδευση Εθνικής Φρουράς με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
Την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας.
Συγχαρητήρια Ζελένσκι σε Ερντογάν – Προσβλέπει σε ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχάρη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του στην προεδρία της.
Τουρκία: Η Ακσενέρ συνεχάρη τον Ερντογάν
Η αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος IYI (Καλό Κόμμα) της Τουρκίας Μεράλ Ακσενέρ συνεχάρη τον πρόεδρο Ταγίπ.
Τουρκία: Το εκλογικό συμβούλιο επιβεβαιώνει τη νίκη του Ερντογάν
Ο Ταγίπ Ερντογάν επανεξελέγη στην προεδρία της Τουρκίας, κερδίζοντας στον δεύτερο γύρο των εκλογών.