

Την Παρασκευή έγιναν οι πρώτες δοκιμές στο 112, με την αποστολή δοκιμαστικού μηνύματος στα κινητά τηλέφωνα εκατοντάδων πολιτών. Η πιλοτική δοκιμή έγινε στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη. «Ειδ. Έκτ. ανάγκης: Ακραία κατ.», ανέφερε το μήνυμα και ακολουθούσε η ημερομηνία και η υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος.
«Οι καταστροφές δεν είναι ζήτημα ειδοποίησης από το 112»
Με αφορμή τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, που στέρησε 7 ανθρώπινες ζωές, ο κ. Μπαλάφας σχολίασε στο Open ότι η λειτουργία του 112 δεν είναι μείζον θέμα, καθώς, ισχυρίστηκε, δεν αποφεύγονται οι καταστροφές από μία ειδοποίηση. «Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι το θέμα αυτό το τραγικό, για το οποίο εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας, τη θλίψη μας την οδύνη μας, και μιλήσαμε για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά των τραυματιών. Και επίσης όσον αφορά τις καταστροφές, δεν είναι ζήτημα μίας ειδοποίησης, να είμαστε ειλικρινείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας.
Αναφερόμενος στον αριθμό 112, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε την Παρασκευή ότι θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτει 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή, επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πιερρακάκη.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.