Μπακογιάννης στη La Republica: Ζούμε την 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης

«Ζούμε την 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο K. Μπακογιάννης- ο οποίος συμμετέχει στο Φόρουμ των Δημάρχων της Μεσογείου, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή στη Φλωρεντία, σε ερώτηση της ιταλικής εφημερίδας σχετικά με την πιθανή εξέλιξη της κρίσης, απάντησε:

«Θα είναι μαραθώνιος, και όχι αγώνας ταχύτητας, δεν μπορούμε να λαμβάνουμε αποφάσεις στον ρυθμό του Twitter. Θεωρώ, πάντως, ότι οι κυρώσεις θα είναι μόνον η αρχή: αν η Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και όλη η Δύση θα συνεχίσουν να ακολουθούν την οδό της συνεργασίας, τους επόμενους μήνες θα μπορέσουν να γίνουν πολλά περισσότερα. Είναι η πρόκληση που χαρακτηρίζει τον εικοστό πρώτο αιώνα».

«Εδώ και κάποιο καιρό, οι δυνάμεις του διχασμού και του αυταρχισμού προσπαθούν να επιβληθούν. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, όμως, να αμφισβητηθούν τα ιδεώδη μας, τα ιδεώδη της δημοκρατίας και της ανθρώπινης ελευθερίας» είπε στην La Repubblica, ο δήμαρχος της Αθήνας.

«Αλληλεγγύη και συμμετοχή»

Παράλληλα, στη σημερινή του ομιλία στο Φόρουμ των Δημάρχων της Μεσογείου, στην ιστορική αίθουσα «Σάλα ντει Τσινκουετσέντο» του Μεγάρου Παλάτσο Βέκιο της Φλωρεντίας, ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε:

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την βαρβαρότητα του πολέμου και φοβισμένοι από τα ίσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Είμαστε, όμως, και υπερήφανοι για το θάρρος που δείχνει ο ουκρανικός λαός».

Αναφερόμενος, τέλος, στη Μεσόγειο, στις πόλεις και στους λαούς της, ο κ. Μπακογιάννης είπε:

«Η σημερινή πρόκληση, για τις πόλεις, είναι να διατηρήσουν την αλληλεγγύη και τον συμμετοχικό τους χαρακτήρα. Πρέπει να υπερασπισθούμε τη μοναδική αλήθεια την οποία υπερασπίζονται -εδώ και χιλιετίες- οι λαοί που κατοικούν στη Μεσόγειο: το ότι συνέχισαν να είναι διαρκώς σε επαφή ο ένας με τον άλλον.

Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τις παραδόσεις που αποτελούν μέρος της ταυτότητάς μας, να θυμόμαστε ότι επί χιλιετίες, οι λαοί της Μεσογείου παρέμειναν σε επαφή, παρά το ότι ανήκαν σε διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα