

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά λάθος αναφέρθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε μια συνομιλία που είχε με την Άγγελα Μέρκελ το 2021, ως συνομιλία με τον εκλιπόντα Γερμανό καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, ο οποίος απεβίωσε το 2017, κάνοντας το δεύτερο μπέρδεμα αυτή την εβδομάδα.
Σε μια δεξίωση στη Νέα Υόρκη που έγινε με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την επανεκλογή του, ο ηλικίας 81 ετών Μπάιντεν άλλαξε μια ιστορία που ήταν το βασικό μέρος της ομιλίας του για να συμπεριλάβει τον Κολ αντί την Άγγελα Μέρκελ, που ήταν στην εξουσία την περίοδο της συνομιλίας στην οποία αναφέρθηκε, στη σύνοδο κορυφής της G7 το 2021.
Η αναφορά έγινε όταν ο Μπάιντεν μιλούσε για την 6η Ιανουαρίου του 2021, όταν στο Καπιτώλιο εισέβαλαν οι υποστηρικτές του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί εφέτος το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
«Όταν για πρώτη φορά εξελέγην πρόεδρος, πήγα σε μια συνάντηση της G7 με τους επτά ηγέτες των χωρών της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάθισα και είπα, ‘λοιπόν η Αμερική επέστρεψε’ και ο πρόεδρος της Γαλλίας με κοίταξε και είπε: ‘για πόσο καιρό’. Ποτέ δεν το σκέφτηκα με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Μπάιντεν.
«Τότε ο Χέλμουτ Κολ της Γερμανίας με κοίταξε και είπε: ‘Τι θα λέγατε κύριε Πρόεδρε, αν παίρνατε αύριο το πρωί τους London Times και μαθαίνατε ότι 1.000 άνθρωποι έχουν σπάσει τις πόρτες, τις πόρτες του βρετανικού κοινοβουλίου και σκότωναν κάποιους κατά την είσοδό τους», είπε ο Μπάιντεν.
Ο Λευκός Οίκος δεν προέβη άμεσα σε σχόλιο για το μπέρδεμα αυτό.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Μπάιντεν ενώ μιλούσε για τη σύνοδο κορυφής της G7 το 2021, μπέρδεψε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με τον εκλιπόντα Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος ήταν στην εξουσία από το 1981 έως το 1995 και απεβίωσε το 1996.
Ο 77χρονος Τραμπ έχει επίσης κάνει λάθη ως προς τα πολιτικά πρόσωπα μπερδεύοντας πρόσφατα τη Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του Νίκι Χέιλι με τη Νάνσι Πελόζι, τη Δημοκρατική από την Καλιφόρνια, η οποία ήταν πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων όταν ήταν ο ίδιος στην εξουσία.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.